Όταν στη Βρετανία βγήκε μια έρευνα που αναδείκνυε την αξία του δεντρολίβανου ως το ιδανικό βότανο που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, οι πωλήσεις του αλλά και των σχετικών προϊόντων του (όπως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου) εκτοξεύτηκαν στα ύψη! Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου Northumbria […]

 

 

Όταν στη Βρετανία βγήκε μια έρευνα που αναδείκνυε την αξία του δεντρολίβανου ως το ιδανικό βότανο που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, οι πωλήσεις του αλλά και των σχετικών προϊόντων του (όπως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου) εκτοξεύτηκαν στα ύψη!

Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου Northumbria οι μαθητές οι οποίοι διάβαζαν μέσα σε μια αίθουσα με άρωμα δεντρολίβανου απέδιδαν καλύτερα στα τεστ μνήμης.

Μήπως να το δοκιμάσεις και εσύ που δίνεις εξετάσεις ή το παιδί σου που διαβάζει;

Ποιες άλλες τροφές βοηθάνε στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου;

Το μύρτιλο:

Το 2015 ερευνητές από το πανεπιστήμιο Reading βρήκαν ότι ο χυμός άγριου μύρτιλου βοηθάει στη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης τα παιδιά του δημοτικού.

 

Το ψάρι:

Το 2011 μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων βρήκε ότι όποιοι καταναλώνουν ψάρια που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα έχουν καλύτερη απόδοση σε πνευματικές εργασίες.

Ο χυμός πορτοκάλι:

Να πίνεις χυμό πορτοκάλι κάθε μέρα καθώς βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, σύμφωνα με μια έρευνα του 2015 από το πανεπιστήμιο του Reading. Δεν φωνάζει άδικα η μαμά σου κάθε πρωί.

Το σπανάκι:

Μπορεί να κάνει το μυαλό σου να δουλεύει καλύτερα και να γίνει πιο…νεανικό κατά 11 χρόνια, σύμφωνα με τους μελετητές του πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο. Το ίδιο ισχύει και για τα φυλλώδη λαχανικά, γενικότερα.

Και… η έκπληξη:

Το παγωτό:

Ναι, καλά διάβασες! (επιτέλους δικαιωνόμαστε οι λάτρεις του). Μια πρωτοποριακή μελέτη από τον Ιάπωνα επιστήμονα Yoshihiko Koga έδειξε ότι το να τρως παγωτό για πρωινό σε κάνει εξυπνότερο!

Μήπως έρχεται το τέλος των δημητριακών;

 

 

empty alt

Οι καλύτεροι τρόποι να απολαύσεις 6 φθινοπωρινούς θησαυρούς

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Κατεψυγμένα λαχανικά: χρειάζονται ξεπάγωμα ή όχι;

Όταν χρησιμοποιείς κατεψυγμένα λαχανικά στη μαγειρική σου, ίσως έχεις αναρωτηθεί αν πρέπει να τα ξεπαγώσεις ή αν μπορείς να τα ρίξεις κατευθείαν στην κατσαρόλα.
empty alt

Πώς θα απολαμβάνεις το τσάι σου σαν Βρετανός γαλαζοαίματος

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Πες μου τι ζώδιο είσαι, να σου πω ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό

Κι αν τα γούστα μας στο φαγητό καθορίζονται εν μέρει από το ζώδιό μας; Πάνω σε αυτή τη διασκεδαστική υπόθεση αναπτύσσεται το πρωτότυπο βιβλίο «Η γεύση των ζωδίων» (εκδ.
empty alt

80 ΧΡΟΝΙΑ και του πουλιού το γάλα!

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.
empty alt

7 τρόποι να κάνεις οικονομία στα ψώνια σου

Αν τα ψώνια στο σουπερμάρκετ «στραγγίζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό σου, κάνοντας κάποιες απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορείς να τα μειώσεις αισθητά χωρίς να στερηθείς.
Back To Top