Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση. Γνωρίζεις όμως με ποιον τρόπο θα τα μαγειρέψεις για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα;

Το μυστικό είναι να μην τα πλένεις με τρεχούμενο νερό. Ιδιαίτερα αν δεν σκοπεύεις να τα μαγειρέψεις αμέσως αλλά τα αποθηκεύσεις μετά το πλύσιμο σε ένα σακουλάκι, καθώς σε αυτή την περίπτωση αρχίζουν κατευθείαν να αλλοιώνονται και μπορεί να μην προλάβουν να φτάσουν στην κατσαρόλα σου.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, για να τα καθαρίσεις από το χώμα και άλλες ακαθαρσίες; Να επενδύσεις στο «στεγνό καθάρισμα», χρησιμοποιώντας ένα ελαφρώς νωπό χαρτί κουζίνας για να απομακρύνεις οτιδήποτε μη βρώσιμο από την επιφάνειά τους.

Ακόμα ωστόσο και αν σου ξεφύγει κάποιο υπόλειμμα, μην ανησυχείς: τα μανιτάρια που προέρχονται από καλλιέργειες, δηλαδή κατά κανόνα αυτά που αγοράζουμε από το σουπερμάρκετ, αναπτύσσονται σε αποστειρωμένο κομπόστ, οπότε υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να φτάσει κάποιος παθογόνος μικροοργανισμός στο πιάτο σου (ειδικά αν εκτεθούν στις υψηλές θερμοκρασίες ενός μαγειρέματος!).

empty alt

5 αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από κρητικά μοναστήρια

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Αυγά στρουθοκάμηλου – και άλλες ιδέες για ένα βασιλικό brunch

Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.
empty alt

9 νόστιμοι τρόποι να αξιοποιήσεις μία φέτα ψωμί

Έχεις στο σπίτι ψωμί; Έχεις τα μισά υλικά από όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το δείπνο ή το πρωινό σου! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν εννέα τρόποι από το Epicurious.com για να εκμεταλλευτείς μία φέτα ψωμί, ανακαλύπτοντας πώς ακόμα και τα πιο «ταπεινά» υλικά μπορούν να […]
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Πώς θα καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος;

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».
empty alt

Κορμός σοκολάτας

Εύκολο, απλό, δροσερό, όσο σοκοκαλατένιο πρέπει  ελαφρύ και κυρίως αγαπημένο και στην πρώτη μπουκιά γίνεσαι πάλι παιδί! Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα […]
empty alt

Σολομός γεμιστός με φέτα, σπανάκι & ντομάτα

Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός
Back To Top