Ό,τι κι αν μαγειρεύεις, γλυκό ή αλμυρό, σχεδόν πάντα θα χρειαστεί να προσθέσεις κάτι όξινο – είτε ξίδι είτε χυμό λεμονιού.

Ό,τι κι αν μαγειρεύεις, γλυκό ή αλμυρό, σχεδόν πάντα θα χρειαστεί να προσθέσεις κάτι όξινο – είτε ξίδι είτε χυμό λεμονιού. Ο χυμός λεμονιού, ειδικότερα, θα σου φανεί χρήσιμος και σε μια μαρινάδα και στο ψητό κρέας και σε κρέας κατσαρόλας και σε κοτόπουλο και σε ψάρι και σε ένα ντρέσινγκ σαλάτας και στα ψητά λαχανικά και στους χυμούς φρούτων και λαχανικών και σε ένα πλήθος γλυκών. Και όταν μιλάμε για χυμό λεμονιού, προτιμάμε φρεσκοστυμμένο.

Αν, τώρα, ξεμείνεις με πάρα πολλά λεμόνια στο σπίτι και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, ιδιαίτερα αν ετοιμάζεσαι να φύγεις για διακοπές και φοβάσαι ότι θα χαλάσουν, υπάρχουν λύσεις: Μπορείς να τα στύψεις, να μοιράσεις το χυμό τους σε παγοθήκες και να τα παγώσεις στην κατάψυξη, φτιάχνοντας έτσι παγάκια λεμονιού που θα προσθέσεις σε χυμούς αλλά και στο φαγητό. Μπορείς επίσης να φτιάξεις σπιτική, συμπυκνωμένη λεμονάδα, μια συνταγή της οποίας θα βρεις εδώ. Ή να παρασκευάσεις ένα πολύ ωραίο λιμοντσέλο, που θα σε βγάλει όλο το χειμώνα.

Για το λιμοντσέλο, ακολουθείς τις παρακάτω οδηγίες:
1. Παίρνεις το ξύσμα από περίπου 15 λεμόνια (ακέρωτα).

2. Μοιράζεις 1,5 λίτρο τσίπουρο, ρακή ή βότκα σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και τους προσθέτεις το ξύσμα.

3. Διατηρείς τα βάζα σε σκοτεινό ντουλάπι για περίπου 25 μέρες.

4. Λιώνεις 4 φλιτζ. ζάχαρη σε 5 φλιτζ. νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι. Αφήνεις να κρυώσει.

5. Προσθέτεις το σιρόπι στα βάζα και τα αποθηκεύεις για ακόμα δέκα μέρες στο ντουλάπι.

6. Περνάς το λιμοντσέλο από φίλτρο καφέ. Διατηρείται σε αποστειρωμένα μπουκάλια για ένα χρόνο (δες πώς θα τα αποστειρώσεις εδώ).

empty alt

Το αυγό απομακρύνει το εγκεφαλικό

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
empty alt

Απαγορεύτηκε με νόμο το γρήγορο φαγητό στη Βενετία

Πόσο ρομαντικό είναι να περπατάς στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με το ένα σου χέρι να αγκαλιάζει τον αγαπημένο σου και το άλλο να κρατάει ένα… σουβλάκι με γύρο χοιρινό; Μερικά πράγματα είναι (και) θέμα αισθητικής και σεβασμού στην ιστορία.
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Με ποια σειρά προσθέτεις στο μπλέντερ τα υλικά για ένα σμούθι;

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους.
empty alt

Welcome to the dark side of brownies

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού

Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.
Back To Top