Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.

«Έχουν πραγματικά ελαφριά, δροσιστική, όξινη γεύση και είναι ευκολόπιοτες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι», είπε για τις gose η Αμερικανίδα bartender Anne Becerra.

Μπορεί να μην τις έχεις ακουστά, αλλά οι gose είναι ένας από τους παλαιότερους τύπους μπίρας στον κόσμο, καθώς η ζυθοποίησή τους ξεκίνησε το δέκατο έκτο αιώνα στη Γερμανία. Παράμειναν δημοφιλείς για εκατοντάδες χρόνια, εξαφανίστηκαν στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά άρχισαν να παρασκευάζονται ξανά στη μεταπολεμική περίοδο.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 άρχισαν να γνωρίζουν διάδοση ανάμεσα σε λάτρεις της μπίρας, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα τις έβλεπαν σαν μια καινοτομία.

Οι gose είναι ένα είδος όξινης (sour) μπίρας, κατηγορία στην οποία ανήκουν επίσης οι Berliner Weisse and Lambic. Δύσκολες στη παρασκευή, έχουν γίνει το νέο στοίχημα για πολλές σύγχρονες ζυθοποιίες.

«Τα όξινα ποτά κερδίζουν έδαφος σε κάθε κατηγορία», σχολίασε ο bartender Michael Lenane. «Πολλά κρασιά, οι Μαργαρίτες, τα περισσότερα κοκτέιλ είναι όξινα. Αναμφίβολα ο κόσμος αγαπά τα όξινα ποτά».

Αν λοιπόν σου αρέσουν οι ξινές γεύσεις, όπως το τουρσί, η λεμονάδα και τα πατατάκια με αλάτι και ξίδι, πιθανότατα θα αγαπήσεις τις gose, αν και αρκετές από αυτές είναι πολύ πιο ήπιες από άποψη οξύτητας.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον για τις gose, σύμφωνα με το Refinery29.com, είναι ότι απευθύνονται σε ένα κοινό που επεκτείνεται πέρα από τους «παραδοσιακούς» λάτρεις της μπίρας. Μάλιστα σύμφωνα με μια έρευνα του 2015, οι γυναίκες είναι 75% πιθανότερο από τους άντρες να προτιμήσουν μια όξινη (sour) μπίρα.

empty alt

Τα 11 οφέλη του γκρέιπφρουτ

Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.
empty alt

Οδηγός συντήρησης τροφίμων: γιατί μήλα και κρεμμύδια δεν κάνουν μαζί

Το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).
empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

Βράσε ρύζι: 5+1 tips για να το κάνεις πεντανόστιμο

Το μαγείρεμα του ρυζιού δεν είναι δύσκολο, αρκεί να ξέρεις ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις. Γιατί οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να σαμποτάρει τη γεύση και την υφή του.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

4 tips για πεντανόστιμο ψητό κοτόπουλο

Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να διακοσμηθούν ψεκάζοντάς τα με χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη ή με φυτικά μαγειρικά ή χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να μπορούν να αρωματιστούν με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή γλυκιά ζαχαρόπαστα.
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
Back To Top