Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.

Αρκεί να την αραιώσεις χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, για να τη μετατρέψεις σε μια βινεγκρέτ με πέστο, την οποία στη συνέχεια μπορείς να αξιοποιήσεις με τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς τρόπους:

Ως ντρέσινγκ λαχανικών. Τα βραστά ή ψητά λαχανικά αναζητούν κάτι που θα τα ολοκληρώσει. Τον ιδανικό συνοδό θα τον βρουν στο πρόσωπο μιας βινεγκρέτ με πέστο, η οποία συνδυάζει αρώματα των βοτάνων, λιπαρότητα και οξύτητα, την Αγία Τριάδα δηλαδή ενός ντρέσινγκ για σαλάτες.

Ως συνοδευτικό για κρέας και θαλασσινά. Η βινεγκρέτ με πέστο συμπληρώνει τέλεια μια ψητή μπριζόλα, τα οστρακοειδή αλλά και τα τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου. Επιπλέον, μια πράσινη πινελιά σε ένα πιάτο με κρέας το κάνει πιο υγιεινό. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε.

Ως γαρνιτούρα για σούπες. Η προετοιμασία μιας σούπας δεν τελειώνει πάντα με το σερβίρισμά της στο πιάτο. Αρκεί να προσθέσεις από πάνω λίγη βινεγκρέτ με πέστο (είτε μιλάμε για ντοματόσουπα είτε για σούπα λαχανικών είτε για κοτόσουπα) για να της δώσεις την επιπλέον γευστική πινελιά που μέχρι τώρα δεν ήξερες ότι χρειάζεται (αλλά θα το διαπιστώσεις μετά τη δοκιμή).

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Γιορτές σαν παραμύθι

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές...
empty alt

Υπέροχες ιδέες για σπασμένα αβγά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.
empty alt

Κάνε αυτό το κόλπο για να μην ξαναμαυρίσει ποτέ η μπανάνα

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Ταξίδι στην Ινδονησία με noodle κοτόσουπα λαχανικών

Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
empty alt

Ζυμαρικά με κρεμώδες πέστο λεμόνι-σπανάκι

Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός
Back To Top