Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει.

Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει. Εάν μπορείτε, συγκεντρώστε τα πάντα το προηγούμενο βράδυ και ψήστε τα το επόμενο πρωί.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 μεγάλα κρουασάν, κομμένα σε τέταρτα

6 φέτες μπέικον

8 αυγά

3 φλ. γάλα (κατά προτίμηση πλήρες)

1 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

2 κουτ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πιπέρι καγιέν

1 φλ. τεμαχισμένη γραβιέρα, διαιρεμένη

1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη

Βούτυρο, για το ταψί

krouasan

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Απλώστε κρουασάν σε ένα μεγάλο ταψί με κομμένη πλευρά προς τα πάνω και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, για 6 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίστε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και μετά κόψτε το σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα, την παχύρρευστη κρέμα, το σχοινόπρασο και το θυμάρι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και καγιέν και στη συνέχεια ανακατέψτε περίπου ¾ φλιτζάνι γραβιέρα και ¾ φλιτζάνι μοτσαρέλα.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί 9 x 13”. Σκορπίζετε τα κρουασάν και το μαγειρεμένο μπέικον στο ταψί και μετά ρίχνετε το μείγμα των αυγών από πάνω. Πιέστε απαλά τα κρουασάν για να βεβαιωθείτε ότι έχουν εμποτιστεί πλήρως στο μείγμα. (Αν έχετε χρόνο, βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά έως όλο το βράδυ.)

Όταν είστε έτοιμοι να το ψήσετε, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180-200°. Ρίξτε τα υπόλοιπα τυριά λίγο πριν το βάλετε στον φούρνο. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 45 λεπτά. Γαρνίρετε με περισσότερο σχοινόπρασο και σερβίρετε ζεστό.

empty alt

Η Παραδοσιακή κουζίνα της Δράμας.

Η περιοχή της Δράμας χαρακτηρίζεται χωρικά από την ιδιομορφία του εδάφους – μια πεδιάδα περιτριγυρισμένη από τρία βουνά, το Παγγαίο, το Φαλακρό και το Μενοίκιο – τον πλούσιο Νέστο και τους παραποτάμους του, από τις έντονες τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, και πολιτιστικά από τις έντονες...
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
empty alt

Μπαίνουμε σε πασχαλινή διάθεση με ιδέες για υπέροχα αβγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.
empty alt

Shakshuka ή αλλιώς αυγά σε πικάντικη κοκκινιστή σάλτσα

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με αυτά τα λαχταριστά Brownies cheesecake-κολοκύθας

Εύκολα στην παρασκευή, θα σας χαρίσουν απολαυστική φθινοπωρινή γεύση
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
Back To Top