Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις.

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις. Αυτή η συνταγή ζεστής σοκολάτας δημιουργήθηκε για όσους βρίσκονται στο στρατόπεδο «την αγαπώ», αν και είναι τόσο υπέροχη που σίγουρα θα βάλει σε πειρασμό και όσους διατείνονται ότι μισούν τη λευκή σοκολάτα. Συνδυασμένη με σπιτική σαντιγί, μίνι marshmallows και τραγανή καραμέλα μέντας, είναι το ιδανικό μαγικό ρόφημα που είτε έχει χιονίσει έξω είτε απλώς έχει πολύ κρύο θα σας ζεστάνει υπέροχα.

Σε αντίθεση με την κανονική ζεστή σοκολάτα μας, όπου συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιούμε γάλα με πλήρη λιπαρά, εδώ προτιμάμε να χρησιμοποιούμε μια επιλογή με χαμηλότερα λιπαρά για αυτή τη συνταγή. Επιτρέπει πραγματικά την κρεμώδη υφή της λευκής σοκολάτας (και όχι του γάλακτος), οπότε το 2% (γνωστός και ως μειωμένα λιπαρά) φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό που ταιριάζει καλύτερα. Αν σας αρέσει μια εξαιρετικά πλούσια λευκή ζεστή σοκολάτα, μπορείτε να αλλάξετε το 2% με πλήρες γάλα ή για μια πολύ πιο απολαυστική γουλιά, να ανταλλάξετε μια μερίδα της με βαριά κρέμα ή μισή-μισή.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 λεπτά

Συστατικά

4 φλ. 2% ή πλήρες γάλα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουτ. αλάτι

4 μπάρες λευκής σοκολάτας, 3 ψιλοκομμένες, 1 σπασμένη σε μεγάλα κομμάτια

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. μίνι marshmallows

Τριμμένες καραμέλες μέντας, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το γάλα, τη βανίλια και το αλάτι να σιγοβράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει λείο και ελαφρώς αφρώδες, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές, 2 έως 4 λεπτά.

Ρίχνουμε λευκή ζεστή σοκολάτα σε μεγάλες κούπες. Συμπληρώνουμε με μια γενναιόδωρη δόση σαντιγί και, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με marshmallows και μέντα, εάν θέλουμε. Ρίχνουμε σπασμένα κομμάτια σοκολάτας ή σκόνη κακάο σε σαντιγί.

empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Πώς θα μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη που έχει πετρώσει

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Κηπουρική στην…κουζίνα!

  Για πολλούς ταλαντούχους μάγειρες, η χρήση βοτάνων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παρασκευής ενός γεύματος. Αλλά η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε έξω, είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε.
empty alt

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση
Back To Top