Όλοι αγαπούν ένα καλό πικάντικο αυγό και λίγοι μπορούν να αρνηθούν μια καλοφτιαγμένη Bloody Mary. Με αυτήν την εύκολη συνταγή για πάρτι, μπορείτε να έχετε και τα δύο! ΥΛΙΚΑ: 24 ΤΜΧ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 12 μεγάλα αυγά 1/4 φλ.

Όλοι αγαπούν ένα καλό πικάντικο αυγό και λίγοι μπορούν να αρνηθούν μια καλοφτιαγμένη Bloody Mary. Με αυτήν την εύκολη συνταγή για πάρτι, μπορείτε να έχετε και τα δύο!

ΥΛΙΚΑ:

24 ΤΜΧ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12 μεγάλα αυγά

1/4 φλ. μαγιονέζα

1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός

1 κουταλιά της σούπας χρένο

Χυμός 1/2 λεμονιού

2 κουτ. καυτή σάλτσα

1 κουτ. σελινόριζα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. καρύκευμα old bay (που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αναμειγνύοντας πάπρικα, σκόνη μουστάρδας, σπόρους σέλερι, κανέλα, τζίντζερ, καγιέν, αλάτι – με έμφαση πάντα στην πάπρικα)

Πίκλες τουρσί, για γαρνίρισμα

Φύλλα σέλινου, για γαρνίρισμα

avga

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετήστε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα ελαφρά με νερό. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στο μάτι και φέρτε σε σημείο βρασμού. Σβήστε τη φωτιά και καλύψτε με το καπάκι. Αφήστε να καθίσει για 11 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.

Όταν κρυώσουν αρκετά για να μπορείτε να τα πιάσετε, ξεφλουδίστε τα αυγά και στη συνέχεια κόψτε τα αυγά στη μέση. Βγάζετε τους κρόκους και τους βάζετε σε ένα μεσαίο μπολ.

Στο μπολ με τους κρόκους, προσθέστε μαγιονέζα, πάστα ντομάτας, χρένο, χυμό λεμονιού, καυτερή σάλτσα και σπόρους σέλινου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μεταφορά σε κορνέ.

Τοποθετήστε το μείγμα μπαχαρικών σε ένα μικρό πιάτο και πιέστε την κομμένη πλευρά των αυγών στο καρύκευμα. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα πιάτο και γεμίστε με το κορνέ κάθε αυγό. Διακοσμείτε με φέτα τουρσί και φύλλα σέλινου ως γαρνιτούρα.

empty alt

Το απόλυτο hack για να είναι το κρασί σου πάντα παγωμένο

Σου αρέσει να απολαμβάνεις το κρασί σου παγωμένο στην ιδανική θερμοκρασία. Ειδικά, όμως, τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, είναι λίγο δύσκολο να το κρατήσεις παγωμένο, ενώ το να βάλεις παγάκια δεν τίθεται καν ως θέμα, αφού θα σου αλλοιώσουν τη γεύση! Και τώρα τι γίνεται; Μη φοβού! […]
empty alt

Το σπιτικό παγωτό που μπορείς να φτιάξεις μόνο με ένα υλικό!

Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις μαλακά για περισσότερο χρόνο τα σπιτικά cookies σου

Τα μαλακά, ζεστά cookies, κατευθείαν από το φούρνο, είναι πραγματικά ασυναγώνιστα. Δυστυχώς όμως σύντομα αρχίζουν να σκληραίνουν και να χάνουν την απολαυστική υφή τους (γιατί το ζητούμενο στα cookies, σε αντίθεση με άλλα μπισκότα, είναι να γίνουν μαλακά και όχι τραγανά).
empty alt

Έτσι θα μετατρέψεις τα ρεβίθια σε πικάντικα, πεντανόστιμα στραγάλια στο σπίτι

Τα ρεβύθια είναι στην ουσία ψημένα στραγάλια, όμως ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com θα τα κάνεις πιο νόστιμα από ποτέ, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις ως σνακ ενώ παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι ή ακόμα και σε ένα πάρτι, ως συνοδευτικό στο ποτό.
empty alt

Κάνε αυτό το κόλπο για να μην ξαναμαυρίσει ποτέ η μπανάνα

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής
Back To Top