Οι γαρίδες σε μια εκρηκτική εκδοχή που θα λατρέψετε!

Ένα ορεκτικό για πολλούς, οι γαρίδες bang bang είναι ακαταμάχητα νόστιμες. Ο συνδυασμός τραγανών γαρίδων και της χαρακτηριστικής κρεμώδους, πικάντικης-γλυκιάς σάλτσας είναι ένας συνδυασμός φτιαγμένος στον παράδεισο της γεύσης. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές το φτιάχνουμε –ως σνακ, ορεκτικό για πάρτι ή βραδινό γεύμα– δεν παλιώνει ποτέ. Διαβάστε παρακάτω για όλες τις συμβουλές και τα κόλπα μας για να κάνετε τις γαρίδες σας όσο το δυνατόν καλύτερες:

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κανονική ψίχα ψωμιού αντί για τριμμένη φρυγανιά;

Αν η ψίχα είναι σπιτική, τότε απολύτως! Τίποτα δεν ξεπερνά τα φρέσκα ψίχουλα ψωμιού στο βιβλίο μας. Αν μιλάμε για κατάστημα, μείνε στην τριμμένη φρυγανιά. Τα κανονικά ψίχουλα ψωμιού είναι πολύ λεπτά και δεν τραγανίζουν τόσο όμορφα όσο η τριμμένη φρυγανιά.

Τι είδους γαρίδες να αγοράσω;

Αν και το μέγεθος της γαρίδας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, θα συνιστούσαμε να πάρετε αποφλοιωμένες γαρίδες για να μειώσετε τον χρόνο προετοιμασίας. Αν μπορείτε να αφαιρέσετε και τις ουρές, αυτό είναι υπέροχο! Αν όχι, μπορείτε απλά να τα κόψετε ή να τις τραβήξετε ελαφρά.

Εναλλακτικά.

Δεν είστε λάτρης της μαγιονέζας; Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγιονέζα με στραγγιστό γιαούρτι. Θέλετε να ανεβάσετε τη θερμοκρασία; Αυξήστε τη sriracha ή αλλάξτε το για μια από τις αγαπημένες σας καυτερές σάλτσες, όπως Cholula, Crystal ή Tapatio.

Με τι να τι συνοδέψετε.

Για να γίνει πιο χορταστικό γεύμα, σερβίρετε μαζί με ρύζι στον ατμό, τηγανητά noodles ή τηγανητό ρύζι. Εάν το σερβίρετε ως ορεκτικό, συνδυάστε το με άλλες αγαπημένες επιλογές, όπως ρολά αυγών φριτέζας, λαχανάκια Βρυξελλών Kung Pao ή σπιτικό καβούρι.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

553

Συστατικά

ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΕΣ

2 κ.σ. ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 μεγάλα αυγά

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κιλό ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες

Φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ BANG BANG

4 κ.σ. μαγιονέζα

4 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι

2 κ.σ. σριράτσα

Χυμός από 2 λάιμ

2 κουτ. μέλι

αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατεύουμε μαζί την ψίχα ψωμιού, το λάδι και τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, χτυπήστε τα αυγά. Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Βουτάμε τις γαρίδες πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό, μετά στο μείγμα panko και μεταφέρουμε στο έτοιμο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να καλυφθούν όλες οι γαρίδες.

Ψήστε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες, για 13 με 15 λεπτά.

ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΑΛΤΣΑ BANG BANG

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, τη σάλτσα γλυκού τσίλι, τη σριράτσα, το χυμό λάιμ και το μέλι και αλατοπιπερώστε.

Περιχύστε τη σάλτσα Bang Bang πάνω από τις γαρίδες και γαρνίρετε με κόλιανδρο πριν τις σερβίρετε.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 4)

Θερμίδες 553

Λίπος 22 γρ

Κορεσμένο λίπος 4 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 281 mg

Νάτριο 719 mg

Υδατάνθρακες 53 γρ

Ίνα 4 γρ

Ζάχαρη 7 γρ

Πρωτεΐνη 33 γρ

Βιταμίνη D 1mcg

Ασβέστιο 170 mg

Σίδερο 3 mg

Κάλιο 512 mg

empty alt

Το κοινό λάθος που κάνουμε με τη ζύμη ενός γλυκού ή φαγητού

Οι περισσότερες ζύμες περιέχουν αλεύρι, το οποίο με τη σειρά του περιέχει γλουτένη. Όσο περισσότερο ανακατεύουμε, χτυπάμε ή ζυμώνουμε ένα μείγμα με τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, τόσο πιο σφιχτό γίνεται.
empty alt

Πώς θα καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος;

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολο «τηγανητό» παγωτό

  Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Το «πράσινο» τσίλι… πικάντικο και χορτοφαγικό

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Το πρόβλημα είναι γνωστό: το τέλος του Πάσχα σε βρήκε με άπειρα βαμμένα αυγά που περίσσεψαν από το γιορτινό τραπέζι και τα τσουγκρίσματα με φίλους και συγγενείς.
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
empty alt

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις...
Back To Top