Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί.

Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί. Ρόλος των συμπληρωματικών υλικών, να κάνουν το μείγμα να δέσει, αλλά και να εμπλουτίσουν τη γεύση του.

Στην περίπτωση όμως του μπέργκερ από μοσχαρίσιο κιμά, τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Από τη μία, κάποιοι χρησιμοποιούν μόνο κιμά υψηλής ποιότητας και τίποτα άλλο. Για παράδειγμα, ο J. Kenji Lopéz-Alt, συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής «The Food Lab», είναι οπαδός του… μινιμαλισμού καθώς ορίζει το μπέργκερ ως «ένα μπιφτέκι μοσχαρίσιου κιμά χωρίς αλάτι, καρυκεύματα και οποιουδήποτε άλλου είδους πρόσθετα». Αρκεί να προσθέσεις αλάτι, υποστηρίζει ο ίδιος, για να αλλάξει αμέσως η υφή του και να γίνει πιο σφιχτό, περίπου σαν λουκάνικο.

Άλλοι, πάλι, προσθέτουν στο μπέργκερ μια πληθώρα υλικών. Όπως η food editor Samantha Weiss Hills, που γράφει στο Food52.com πως όσο περισσότερα υλικά περιέχει, τόσο πιο πλούσια είναι η γεύση του. «Δεν χρειάζεται πολλά για να βελτιώσεις το μπέργκερ σου. Βασικά, αρκεί να προσθέσεις ένα ακόμα συστατικό», σχολιάζει, προτείνοντας μπέικον, πίκλες, φρέσκο τσορίθο, τυρί ή τζίντζερ.

Εσύ, ποιας «σχολής» είσαι; Της μινιμαλιστικής ή της μαξιμαλιστικής; Σε κάθε περίπτωση, κανένας δεν θα διαφωνήσει ότι βασικό συστατικό ενός καλού μπέργκερ είναι ο κιμάς υψηλής ποιότητας.

empty alt

Μπορεί η μαγειρική να μας κάνει ευτυχισμένους;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.
empty alt

Οι καλύτεροι τρόποι να απολαύσεις 6 φθινοπωρινούς θησαυρούς

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.
empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φιλετάρεις φρέσκιες σαρδέλες

Ακόμα και αν οι σαρδέλες κονσέρβας σού λύνουν τα χέρια, τίποτα δεν συγκρίνεται σε γεύση με τις φρέσκιες σαρδέλες.
empty alt

Ο πιο εύκολος τρόπος να αποστειρώσεις βάζα για σπιτικά γλυκά και μαρμελάδες

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις στο σπίτι γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα, καλό είναι, για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του, να αποστειρώσεις τα γυάλινα δοχεία όπου σκοπεύεις να το αποθηκεύσεις.
empty alt

Mojito time

Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι.
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής
Back To Top