Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

Αυτό το ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια μπορεί να είναι το τέλειο ορεκτικό. Συνδυάζεται σε 30 λεπτά και είναι το είδος της ευχάριστης έκπληξης που θα απογειώσει ένα πάρτι. Το ντιπ δεν είναι μόνο μοτσαρέλα – η ρικότα και η παχύρρευστη κρέμα ενώνονται για να δημιουργήσουν μια επική βάση για τα ζουμερά ντοματίνια και τις δόσεις πέστο. Αν και η συνταγή είναι υπέροχη με τις καλοκαιρινές ντομάτες αιχμής, είναι υπέροχη όλο το χρόνο, χάρη στη διαθεσιμότητα των ντοματίνων όλο το χρόνο.

Ανακατέψτε τα πράγματα δοκιμάζοντας το ντιπ με άλλα λαχανικά: φρέσκα καλοκαιρινά καλαμπόκια με τουρσί κρεμμύδι και κόλιανδρο θα ήταν νόστιμα, όπως και ελιές στη θέση του πέστο με σοταρισμένες πιπεριές και μαϊντανό.

Προχωρήστε κάνοντας το ντιπ έως και τρεις ημέρες νωρίτερα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 - 10

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

Συστατικά

1 τσαμπί ή 3 φλ. ντοματίνια

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι

2 μεγάλα κλωνάρια φρέσκο βασιλικό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

250 gr φρέσκια μοτσαρέλα, χοντροκομμένη

120 gr ρικότα (1/2 γ.)

2 κ.σ. (ή περισσότερη) παχύρρευστη κρέμα

3 κ.σ. πέστο σπιτικό ή αγορασμένο από το κατάστημα

Ψωμί στη σχάρα, ψωμί, κράκερ ή λαχανικά, κριτσίνια για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220. Σε ένα ταψί 8" επί 8", ανακατέψτε τις ντομάτες, το λάδι, το ξύδι, τον βασιλικό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μερικές νιφάαδες μαύρο πιπέρι. Ψήνετε, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να σκάσουν οι ντομάτες και να ροδίσουν σε σημεία, περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύετε αμέσως το σκόρδο και μετά αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Πετάξτε τα κλωνάρια βασιλικού.

Εν τω μεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, βάλτε μοτσαρέλα, ρικότα, κρέμα γάλακτος και 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, προσθέτοντας έως και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος λίγο κάθε φορά, αν χρειάζεται, μέχρι να γίνει κρέμα και να απλωθεί, περίπου 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση με περισσότερο αλάτι, αν θέλετε.

Απλώνετε το μείγμα μοτσαρέλας σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με πέστο. Ξύστε τις σκασμένες ντομάτες και τυχόν συσσωρευμένους χυμούς από πάνω - καρυκεύστε με μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε με ψητό ψωμί, κριτσίνια, κράκερ ή πίτες – ή λαχανικά, ψητά ή ωμά.

empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

Μια από τις πιο απλές συνταγές για σπιτικά μπισκότα στον κόσμο

Περιμένεις φίλους στο σπίτι, τους οποίους θα ήθελες να κεράσεις ένα σπιτικό γλυκό αλλά έχεις ελάχιστο χρόνο για να το φτιάξεις; Η παρακάτω συνταγή για μπισκότα με φιστικοβούτυρο από το Southern Living.com είναι μια λύση χωρίς συμβιβασμούς, γιατί εκτός του ότι είναι γρήγορη δίνει και πεντανόστιμο...
empty alt

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε: 8 τέλεια μέρη για παγωτό σε όλη την Ελλάδα

Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Παγωμένη γρανίτα με ροζέ κρασί

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
Back To Top