Ενα μπουκάλι μπύρα ισοδυναμεί σε θερμίδες όσο με ένα κομμάτι πίτσα. Για το λόγω αυτό Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων (LGA) της Αγγλίας επισημαίνει ότι οι ετικέτες στα αλκοολούχα ποτά πρέπει να αλλάξουν για να αναφέρουν τις θερμίδες.

Ενα μπουκάλι μπύρα ισοδυναμεί σε θερμίδες όσο με ένα κομμάτι πίτσα. Για το λόγω αυτό Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων (LGA) της Αγγλίας επισημαίνει ότι οι ετικέτες στα αλκοολούχα ποτά πρέπει να αλλάξουν για να αναφέρουν τις θερμίδες. Το επιχείρημά τους στηρίζεται σε έρευνες που έχουν αποδείξει ότι οι θερμίδες είναι τόσο πολλές ώστε πρέπει ο καταναλωτής να το γνωρίζει.

Σε έκθεση που εξέδωσε η Ένωση αναφέρει ότι οι επιπτώσεις του αλκοόλ στο σωματικό βάρος δεν είναι εξίσου γνωστές με τους άλλους πιθανούς κινδύνους του, και ότι το πολύ αλκοόλ συμβάλλει στην επιδημία της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ένα μπουκάλι μπύρα με περιεκτικότητα 4% σε αλκοόλ παρέχει όσες θερμίδες έχει ένα κομμάτι πίτσα, ενώ πέντε τέτοια μπουκάλια ισοδυναμούν με τρία χάμπουργκερ.

Αντίστοιχα, ένα κανονικό ποτήρι κρασί (175 ml) με περιεκτικότητα 13% σε αλκοόλ αντιστοιχεί σε μία λεπτή φέτα κέικ βανίλια, ενώ ένα μπουκάλι κρασί έχει όσες θερμίδες περιέχουν δύο χάμπουργκερ.

Η Ένωση στις αρμοδιότητες της οποίας περιήλθε προσφάτως η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από την κατάχρηση αλκοόλ, τονίζει στην έκθεσή της ότι «παρότι οι μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία από το αλκοόλ, όπως οι βλάβες στο ήπαρ και την καρδιά και ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου, είναι σχετικώς γνωστές, ο τεράστιος αριθμός των θερμίδων που περιέχει το αλκοόλ δεν είναι».

Όπως εξηγεί, τέσσερις στους πέντε ανθρώπους δεν ξέρουν ότι ένα μεγάλο ποτήρι κρασί (250 ml) μπορεί να φτάσει τις 228 θερμίδες, αναλόγως με το πόσο «δυνατό» είναι.

Ούτε ξέρουν οι εννέα στους δέκα ότι το μέσο μπουκάλι μπύρα lager περιέχει σχεδόν 200 θερμίδες. Επιπλέον, οι θερμίδες του αλκοόλ είναι «κενές» διότι δεν έχουν θρεπτική αξία.

Γι’ αυτούς τους λόγους η LGA τάσσεται υπέρ της πανευρωπαϊκής κίνησης που ζητά από τους παρασκευαστές των οινοπνευματωδών ποτών να αναγράψουν στις συσκευασίες των προϊόντων τους πόσες θερμίδες περιέχουν.

 

 

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Τελικά πόση σοκολάτα είναι καλή σοκολάτα;

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

7 tips για να μειώσεις τον όγκο των άπλυτων πιάτων

Αν σιχαίνεσαι το πλύσιμο των πιάτων, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι απλώς τα ξεπλένεις και τα βάζεις στο πλυντήριο, υπάρχουν τρόποι να περιορίσεις σημαντικά τον όγκο τους χωρίς να κάνεις… συμβιβασμούς στη μαγειρική σου, να καταφύγεις στο delivery ή στα σερβίτσια μίας χρήσης! Όπως είναι οι […]
empty alt

Το υλικό που θα απογειώσει τα λαχανικά που ψήνεις στο φούρνο

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να...
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
Back To Top