Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake.

Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake. Ένας γλυκός συνδυασμός που θα απολαύσουν και οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι!

Συστατικά

Για το cheesecake

2 συσκευασίες τυρί κρέμας με μειωμένο λίπος, μαλακό

μισό φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη

μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το κέικ καρότου

1 1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρότα τριμμένα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι, χωρισμένη

1 1/4 φλιτζάνι λευκό αλεύρι ή ολικής αλέσεως

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1 φλιτζάνι πολτό μήλου

1/3 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πεκάν

carrot cheese

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Λιπαίνεις τη φόρμα που θα βάλεις το μείγμα.

Για να προετοιμάσετε το μείγμα cheesecake: Συνδύασε τυρί κρέμας, μισό φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, αυγά, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και βανίλια σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπάς με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα έως ότου γίνει η υφή ομαλή, 1 έως 2 λεπτά, σταματώντας για να ξύσεις τις πλευρές με μια σπάτουλα. Άφησε στην άκρη.

Για να προετοιμάσεις το μείγμα κέικ καρότου: Τρίψε τα καρότα και βάλε τα με 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Αφού έχεις πρώτα στραγγίσει το καρότο από τα υγρά του.

Εν τω μεταξύ, χτυπάς ελαφρά αλεύρι, κανέλα, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και τζίντζερ μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπάς ελαφρά τον πολτό μήλου, την κοκκοποιημένη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το υπόλοιπο φλιτζάνι καστανή ζάχαρη μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ. Πρόσθεσε το μείγμα μήλου στο μείγμα αλευριού και χτυπάς ελαφρά μέχρι να αναμειχθεί. Πρόσθεσε τα στραγγισμένα καρότα.

Ρίξε 1 1/2 φλιτζάνι μείγμα κέικ καρότου στην έτοιμη φόρμα, λειαίνοντας για να γίνει μια ομοιόμορφη στρώση. Ρίξε από πάνω το ένα τρίτο του μείγματος cheesecake. Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα κέικ καρότου από πάνω, εξομαλύνοντας απαλά για να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη στρώση. Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα cheesecake στην κορυφή για να καλύψεις πλήρως το μείγμα κέικ καρότου, απλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα, εάν χρειαστεί.

Ψήνεις 55 έως 65 λεπτά, κάλυψε με αλουμινόχαρτο μετά από 45 λεπτά, εάν χρειαστεί για να αποφευχθεί η υπερχείλιση. Άφησε να κρυώσει εντελώς, περίπου 1 ½ ώρες. Κάλυψε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζεις τις εξωτερικές άκρες του cheesecake με πεκάν.

empty alt

Φρούτα και λαχανικά διώχνουν τα κιλά της ηλικίας

Δεν περιμέναμε την επιστημονική έρευνα για να μάθουμε ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών μετά τα 40 μπορεί να προστατεύει από τη συσσώρευση περιττών κιλών λόγω ηλικίας.
empty alt

Οι επιστήμονες έκαναν το θαύμα τους: Αποκωδικοποίησαν την… κινόα

Πόσα θαύματα έχουν κάνει οι επιστήμονες; Σε όλα αυτά, προσθέστε και άλλο ένα! Το εν λόγω επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει στη γενετική βελτίωση της κινόα, κάτι που θα συμβάλει στην καλύτερη εμπορική αξιοποίησή της, θα βοηθήσει επίσης στην παγκόσμια διατροφική ασφάλεια, καθώς είναι ένα φυτό που...
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

Αυγά Benedict στον φούρνο

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή […]
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

Ζυμαρικά με κρεμώδες πέστο λεμόνι-σπανάκι

Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός
Back To Top