Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων. Όλοι οι τρόποι για να τα προετοιμάσεις, ψημένα, στον ατμό, στη σχάρα, στο τηγάνι ή βραστά, ένας από τους αγαπημένους σου τρόπους για να απολαύσεις τα λαχανάκια των Βρυξελλών είναι ωμά! Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό από μια σαλάτα.

Το να φτιάχνεις σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών ακούγεται τρομακτικό, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται πολλή προετοιμασία. Μαζί με ένα συνδυασμό από φρυγανισμένα αμύγδαλα, φλοίδες παρμεζάνα και σπόρους ροδιού, αποτελεί μια εορταστική σαλάτα χάρμα οφθαλμών, με αρώματα χειμερινά, υπέροχη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά.

 

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

sald

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1/4 κουτ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κιλά Λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση και λεπτά κομμένα (περίπου 8 φλιτζάνια)

1/2 φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα

1/2 φλ. σπόροι ροδιού

Φλοίδες παρμεζάνα, για σερβίρισμα

saldd

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μαϊντανό, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μέχρι να συνδυαστούν.

Προσθέτεις τα λαχανάκια Βρυξελλών και ανακατεύεις μέχρι να καλυφθούν πλήρως.

Αφήνεις το μείγμα να καθίσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, για τουλάχιστον 20 λεπτά και έως 4 ώρες πριν το σερβίρεις.

Ρίχνεις τα αμύγδαλα και τους σπόρους ροδιού και γαρνίρεις με τις φλοίδες παρμεζάνα πριν την σερβίρεις.

 

 

empty alt

Η δύναμη του πρωινού

Και να που το παλίο γνωμικό «το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν φτωχός» αποκτά επιστημοκική βάση.
empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Ξέρεις πόσων χρονών είναι τα μήλα σου;

Διάβασα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση σήμερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου! Ήξερες εσύ ότι τα φρέσκα μήλα που βρίσκεις σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι μέχρι και 12 μηνών; Ότι μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να χαλάσουν σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα; Τουλάχιστον, όπως […]
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Κηπουρική στην…κουζίνα!

  Για πολλούς ταλαντούχους μάγειρες, η χρήση βοτάνων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παρασκευής ενός γεύματος. Αλλά η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε έξω, είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Αφού έχεις γίνει ειδική στο να φτιάχνεις και να ψήνεις ψωμί είσαι έτοιμη να περάσεις και σε πιο παραδοσιακά αρτοαπαρασκευάσματα.
Back To Top