Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι.

Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι. Φορτωμένο με αγγούρια, ντομάτες και φέτα, όπως καταλαβαίνεις αυτό το ντιπ σε ωθεί να βουτήξεις σε μια εκδοχή εμπνευσμένη από τη χωριάτικη σαλάτα, αν και λείπει η ελιά, το κρεμμύδι και η ρίγανη – που ωστόσο αν θες είναι στη διακριτική σου ευχέρεια να τα προσθέσεις. Για μια πιο ομαλή, αφράτη σύσταση, προσθέτεις γιαούρτι και τυρί κρέμα.

ΥΛΙΚΑ

8 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

350 γρμ. φέτα

1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

200 γρμ. τυρί κρέμα, μαλακό

1/4 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο για ραντισμα

Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού

Αλάτι

νιφάδες κόκκινου πιπεριού

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο άνηθο, καθώς και περισσότερο για γαρνιτούρα

1/2 φλ. ψιλοκομμένο αγγούρι

1/2 φλ. μισές ντοματίνια

Πίτες, για σερβίρισμα ή φρυγανισμένο ψωμί ή κρακεράκια

fetadi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το τυρί φέτα, το στραγγιστό γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το λάδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσουν σε βελούδινη υφή και να συνδυαστούν. Καρυκεύεις με νιφάδες αλατιού και κόκκινου πιπεριού και προσθέτεις τον άνηθο.

Μεταφέρεις το ντιπ σε ένα μπολ σερβιρίσματος και καλύπτεις με αγγούρι, ντομάτα, άνηθο και λίγο ράντισμα λαδιού.

Σερβίρεις με ψημένες πίτες, φρυγανισμένο ψωμί ή φτιάχνεις μικρά ντακάκια με παξιμάδι.

 

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

Η σόγια προστατεύει από τις πολυκυστικές ωοθήκες

 Μία στις 10 γυναίκες πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών , το οποίο συνδέεται με διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και αύξηση των επιπέδων των ανδρογόνων (π.
empty alt

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Πώς θα ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στη μαγειρική και να την αγαπήσουν

Λίγο οι τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, λίγο η τάση να επιστρέφουμε στο σπιτικό φαγητό (ή τουλάχιστον να το προσπαθούμε), λίγο το ότι το στερεότυπο «τα αγόρια δεν μαγειρεύουν» ολοένα χάνει έδαφος (ελπίζω δηλαδή), κάποιοι γονείς επιχειρούμε να μετατρέψουμε το καθημερινό μαγείρεμα σε οικογενειακή...
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Απολαυστική και ωφέλιμη χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top