Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον

Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 20 Οκτωβρίου για να δημιουργήσει ευαισθητοποίηση σχετικά με το επάγγελμα και να το γιορτάσει. Επιπλέον, εκτός από την προώθηση της σημασίας ενός σεφ, η μέρα επικεντρώνεται επίσης στην εκπαίδευση των παιδιών σε όλο τον κόσμο για την κατανάλωση υγιεινής διατροφής.

Θέμα

Όπως πέρυσι, το θέμα για τη διεθνή ημέρα σεφ και φέτος είναι επίσης «υγιεινό φαγητό για το μέλλον». Μέσω αυτού του θέματος, οι σεφ σε ολόκληρο τον κόσμο εξαπλώνουν το μήνυμα σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει η παραγωγή και η κατανάλωση τροφίμων στο περιβάλλον.

Ιστορία και σημασία

Το 2004, ένας διάσημος σεφ και ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Societies Chefs (WorldChef), ο Dr Bill Gallagher ξεκίνησε τη διεθνή ημέρα Chefs. Ήταν μια μέρα μόνο να τιμήσει το επάγγελμα και να δημιουργήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα υγιεινά τρόφιμα.

Πέρα από την καθιέρωση, η μέρα στοχεύει να τιμήσει το επάγγελμα και να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους για τα υγιεινά τρόφιμα. Οι WorldChef εργάζονται για την εκπαίδευση και τη δημιουργία συνειδητοποίησης με τα μέσα σε όλο τον κόσμο.

Για τα τελευταία χρόνια, οι WorldChefs συνεργάζονται με το Nestle Professional που φιλοξενεί διασκεδαστικά εργαστήρια και εκδηλώσεις παγκοσμίως για να μεταδώσουν στα παιδιά τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

empty alt

Οδηγός σούπα: Το απόλυτο comfort food!

Τι γεύση έχει το…. κρυολόγημα; «Γεύση»; Ναι, γεύση. Αν είστε μαμά, πείτε γρήγορα το πρώτο φαγητό που θα φτιάχνατε για τον κρυολογημένο της οικογένειας.
empty alt

10 γαστρονομικές τάσεις που περιμένουμε για το 2018

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Pinterest δημοσιεύει τη λίστα Pinterest 100, με τις τάσεις που προβλέπει ότι θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

4 tips για πεντανόστιμο ψητό κοτόπουλο

Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.
empty alt

Το τρικ για να αφαιρέσεις το τσόφλι από ένα αυγό χωρίς κόπο και πόνο

Κάποιες φορές το ξεφλούδισμα ενός αυγού παίρνει διαστάσεις άθλου, ιδιαίτερα όταν είναι σφιχτό. Όμως δοκιμάζοντας το παρακάτω κόλπο, θα αφαιρέσεις το τσόφλι του εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο και πόνο.
empty alt

Dalgona Coffee ή Dalgona Martini – δες πώς να φτιάξεις και τα δύο

Ο καφές Dalgona—ξεκίνησε ως τάση Tik Tok και τώρα έχει εκραγεί σε όλο το διαδίκτυο ως το It-Drink της στιγμής, ιδιαίτερα από την στιγμή που η λέξη dalgona έγινε ακόμα πιο διάσημη μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν παγκοσμίως τo Squid Game.
empty alt

Αγγούρι: ένα υπερόπλο στο νεσεσέρ της ομορφιάς σας

Εκτός από δροσερό και νόστιμο, έχει πολλά οφέλη για το δέρμα σας
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top