Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Για το πιο δημοφιλές κοκτέιλ για brunch, αξίζει να έχετε μια καλή σπιτική συνταγή, είτε το απολαμβάνετε τα πρωινά της Κυριακής, είτε ως θεραπεία για το hangover, είτε στα αεροπορικά ταξίδια (συμβαίνει κι αυτό!). Το καλύτερο κομμάτι; Αφού καταλάβετε τα βασικά, μπορείτε πραγματικά να απογειώσετε αυτό το κλασικό κοκτέιλ προσαρμόζοντάς το στο δικό σας γούστο, διαβάστε τις κορυφαίες συμβουλές:

Τι είναι το Bloody Mary;

Το Bloody Mary είναι ένα κοκτέιλ που αποτελείται από ένα μείγμα χυμού ντομάτας, βότκας και μιας ποικιλίας άλλων γευστικών βομβών όπως το χρένο και το Worcestershire. Αν δεν είχατε πιεί ποτέ, ο συνδυασμός μπορεί να ακούγεται… ενδιαφέρον, αλλά εμπιστευτείτε μας—το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά αλμυρό ποτό που ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο γλυκές επιλογές για brunch (γεια σας, μιμόζα). Κρατήσαμε το δικό μας σχετικά απλό, με λίγη προσθήκη θερμότητας από καυτερή σάλτσα και μαύρο πιπέρι. Πιστεύουμε ότι είναι τέλειο όπως είναι, αλλά είναι επίσης εξαιρετικό για εξατομίκευση, από το αλκοόλ μέχρι τις γαρνιτούρες.

Ποιο είναι το καλύτερο αλκοόλ για μια Bloody Mary;

Τα Bloody Mary παρασκευάζονται παραδοσιακά με βότκα και χάρη σε όλα τα άλλα συστατικά που ανταγωνίζονται για τη γεύση, δεν χρειάζεται να πάτε στο επάνω ράφι. Οι κλασικές μάρκες βότκας χωρίς γεύση είναι ο κανόνας, αλλά αν θέλετε να προσθέσετε λίγη ώθηση στο πάρτι σας, δοκιμάστε βότκες με τουρσί, αγγούρι ή jalapeño. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να ανταλλάξετε τη βότκα με εναλλακτικές επιλογές όπως τεκίλα (μια Bloody Maria), μπύρα (μια Michelada), τζιν (Britain’s Red Snapper) ή καθόλου αλκοόλ (μια Virgin Mary). Ό,τι κι αν αποφασίσετε, διασκεδάστε με αυτό!

Γαρνιτούρες για Bloody Mary.

Μιλώντας για διασκέδαση, τα toppings σε ένα Bloody Mary είναι ένα από τα καλύτερα μέρη του ποτού και οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες. Το να γαρνίρεις τα ποτήρια σου με ένα κοτσάνι σέλινο και λίγες πράσινες ελιές είναι κλασικό, αλλά μπορείς πραγματικά να πρωτοτυπήσεις. Θα μπορούσατε ακόμη και να δημιουργήσετε μια μπάρα κορυφής Bloody Mary, ώστε το πλήθος του brunch ή το πλήρωμα της πόρτας του χώρου αποσκευών σας να μπορεί να επιλέξει τα δικά του τέλεια πρόσθετα. Σκεφτείτε τουρσιά, κορνιχόν, καρότα τουρσί, κρεμμύδια κοκτέιλ ή ακόμα και μπέικον. Οι απλές πράσινες ή μαύρες ελιές είναι πεντανόστιμες ή προτιμήστε πιο λαχταριστούς τύπους γεμιστές με pimento ή μπλε τυρί, αμύγδαλα ή σκόρδο.

Τουλάχιστον, προτείνουμε να βάλετε τα ποτήρια σας με φέτες λεμονιού ή λάιμ και να προσθέσετε πολύχρωμα κλωνάρια φρέσκου άνηθου, μαϊντανού ή βασιλικού. Τοποθετήστε τα πάντα σε μικρά μπολ και αφήστε τους φίλους και την οικογένειά σας να δημιουργήσουν τα δικά τους τέλεια προσαρμοσμένα κοκτέιλ.

Μπορώ να φτιάξω το Bloody Mary εκ των προτέρων;

Ναι, μπορείτε να προετοιμάσετε το μείγμα έως και μια εβδομάδα νωρίτερα. Απλώς διατηρήστε το μείγμα στο ψυγείο και περιμένετε να ανακατέψετε τη βότκα μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1 μερίδα(ες)

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 λεπτά

Συστατικά

Αλάτι, για το ποτήρι

2 φέτες λεμονιού

120 ml ντοματοχυμός

60 ml βότκα

2 κουτ. φρέσκο χυμό λεμονιού

2 κουτ. χρένο

1 κουτ. σάλτσα Worcestershire

1/4 κουτ. σέλινο αλάτι

1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κουτ. καυτή σάλτσα

1/4 κουτ. αλάτι

Πάγος

Κοτσανάκια σέλινου και ελιές, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ρίξτε αλάτι σε ένα ρηχό πιάτο. Τρίψτε μια φέτα λεμονιού γύρω από το χείλος ενός ποτηριού και μετά βουτήξτε σε αλάτι.

Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ, συνδυάστε χυμό ντομάτας, βότκα, χυμό λεμονιού, χρένο, Worcestershire, αλάτι σέλινου, πιπέρι, καυτερή σάλτσα και αλάτι. Γεμίστε το σέικερ με πάγο και ανακινήστε δυνατά μέχρι το εξωτερικό του σέικερ να παγώσει πολύ, περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Ρίξτε σε έτοιμο ποτήρι. Γαρνίρετε με το κοτσάνι σέλινου, τις ελιές και το λεμόνι.

empty alt

5 tips για να ετοιμάσεις στο άψε-σβήσε ένα δείπνο για φίλους

Η οργάνωση ενός σπιτικού δείπνου συνήθως χρειάζεται κόπο, χρόνο και φαντασία. Τι κάνεις λοιπόν αν δεν διαθέτεις τίποτα από τα παραπάνω σε αφθονία (π.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κουνουπίδι και το μπρόκολο πιο νόστιμα από ποτέ!

Μετά τις κραιπάλες των γιορτών, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να προσέξουμε (περισσότερο) τη διατροφή μας και το ρίχνουμε στο μπρόκολο και το κουνουπίδι.
empty alt

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

Αντίο ροζέ (κρασί), καλώς ήρθες gose (μπίρα)

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
Back To Top