Μας αρέσει να φτιάχνουμε τη δική μας μαρινάρα (ή πραγματικά οποιαδήποτε σάλτσα ζυμαρικών) όποτε είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο για αυτή τη συνταγή.

Μας αρέσει να φτιάχνουμε τη δική μας μαρινάρα (ή πραγματικά οποιαδήποτε σάλτσα ζυμαρικών) όποτε είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο για αυτή τη συνταγή. Μη διστάσετε να παραλείψετε και να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο βάζο με έτοιμη σάλτσα για να γλιτώσετε χρόνο. Όποια ωστόσο κι αν είναι η απόφασή σας

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΡΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός

800-900 γρ. κονσέρβα (ή τριμμένες) ντομάτες

1/4 φλ. βασιλικό σε λεπτές φέτες

lazania

ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΑ ΛΑΖΑΝΙΑ

Σπρέι μαγειρικής

12 λαζάνια

Ρικότα 1 (500 γρ) δοχείου

500 γρ σπανάκι, φρέσκο ή ξεπαγωμένο, καθρισμένο ψιλοκομμένο

½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1 μεγάλο αυγό

2 κ.σ. βασιλικό σε λεπτές φέτες, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1 κουτ. ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 1/2 φλ. σάλτσα μαρινάρα

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

lazani

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (ή μέτρια κατσαρόλα) σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμη. Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς, 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τριμμένες ντομάτες. Προσθέστε λίγο νερό στο δοχείο ντομάτας και περιστρέψτε το. Προσθέστε στο τηγάνι.

Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε τον βασιλικό.

Φτιάξτε τα ρολά: Προθερμάνετε το φούρνο στους 210° και αλείψτε ένα μεγάλο ταψί με σπρέι μαγειρέματος. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και στη συνέχεια τοποθετήστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σε μια πιατέλα ή χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα, το σπανάκι, ½ φλιτζάνι παρμεζάνα, αυγό, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώστε.

Ρίξτε ένα λεπτό στρώμα μαρινάρα στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού. Απλώστε το μείγμα ρικότας σε κάθε νουντλ και ρίξτε από πάνω ένα λεπτό στρώμα μαρινάρα και στη συνέχεια τυλίξτε το νουντλ. Τοποθετήστε τα ρολά στο ταψί, την πλευρά της ραφής προς τα κάτω και κουτάλι πάνω από την υπόλοιπη μαρινάρα. Πασπαλίστε από πάνω μοτσαρέλα.

Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθούν τα ρολά, περίπου 20 λεπτά.

Γαρνίρετε με παρμεζάνα και βασιλικό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Το κόκκινο κρέας γερνάει τους άντρες

Πρώορη γήρανση προκαλεί στους άντρες η έλλειψη φρούτων και λαχανικών και η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία υποστηρίζουν πωςβασική αιτία γι’ αυτό είναι η αύξηση των επιπέδων φωσφορικών αλάτων στο αίμα...
empty alt

Αυτά είναι τα υγιεινά διατροφικά μυστικά των σταρ

Το φαγητό πολλοί αγάπησαν, το υγιεινό διαιτολόγιο ελάχιστοι! Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκουν και αρκετοί σελέμπριτι – οι θυσίες στο χώρο τους είναι μνημειώδεις-, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών διατροφολόγων ή personal trainers και μαγείρων, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
empty alt

Τα 11 οφέλη του γκρέιπφρουτ

Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Τηγανητές μπάμιες, μια απολαυστική και gourmet εκδοχή

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
empty alt

Λαχταριστές κροκέτες κουνουπιδιού – υγιεινές και νόστιμες

Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο
empty alt

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον

 Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
Back To Top