Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.

Η συνολική διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου υπολογίζεται στους 18-24 μήνες μετά την εμφιάλωση. Από τη στιγμή μάλιστα που θα ανοιχτεί το μπουκάλι, ιδανικό είναι να καταναλωθεί μέσα σε 6-9 μήνες.

Πώς πρέπει να το αποθηκεύσεις όμως για να παρατείνεις τη φρεσκάδα του όσο γίνεται περισσότερο;

Καταρχήν, δεν πρέπει να εκτίθεται άμεσα στο φυσικό φως – γι’ αυτό άλλωστε συσκευάζεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια.

Αν, από την άλλη, συνηθίζεις να αποθηκεύεις ελαιόλαδο σε διάφανο μπουκάλι, καλό είναι να το μεταφέρεις σε ένα άλλο, πιο σκούρο δοχείο. Διατήρησέ το δροσερό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, και περιόρισε όσο μπορείς την έκθεσή του στο οξυγόνο.

Και πώς θα καταλάβεις ότι το ελαιόλαδό σου έχει αλλοιωθεί; Το χρώμα του θα αλλάξει, δηλαδή θα γίνει πιο σκούρο, και θα αποκτήσει δυσάρεστη οσμή.

Αν λοιπόν συνηθίζεις για λόγους οικονομίας να αγοράζεις μεγάλες συσκευασίες ελαιολάδου, περιόρισέ τις στην ποσότητα που μπορείς να καταναλώσεις μέσα σε 6 με 9 μήνες. Καλύτερα λιγότερο και ολόφρεσκο, παρόλο περισσότερο και μπαγιάτικο.

empty alt

3 τρόποι να κάνεις τα κολοκυθάκια απίστευτα νόστιμα

Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι.
empty alt

8 λόγοι που προτιμάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου

Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

Άλλος ένας Χρυσός Σκούφος για τον Έκτορα Μποτρίνι και το «Etrusco»

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις, την έναρξη μιας σημαντικής καινοτομίας για το θεσμό αλλά και ένα αξέχαστο dîner de gala διά χειρός του καλύτερου σεφ […]
empty alt

Γιατί δεν πρέπει να πετάς το νερό όπου έχεις βράσει τα ζυμαρικά

Κρύβει ένα από τα μυστικά επιτυχίας της μακαρονάδας σου.
empty alt

Margarita (cupcake) να το «πιεις» με το κουταλάκι…

Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει αλλά είσαι ακόμα σε mood διακοπών. Φτιάξε ένα δροσερό κοκτέιλ κέρασμα που θα εκπλήξει τους πάντες… Ή πώς το αγαπημένο σου κοκτέιλ, η Margarita, γίνεται cupcake! Μια πρωτότυπη ιδέα για πάρτι κι όχι μόνο!   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18  ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 […]
empty alt

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.
empty alt

Summer pasta lovers!

Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε.
Back To Top