Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν

Σχεδόν κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου μπορεί να βρεθεί σε αυτά τα απλά πράσινα περιτυλίγματα. Αποτελούν ένα γρήγορο και εύκολο μεσημεριανό γεύμα χωρίς μαγειρική ή ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Πολύχρωμα ματσάκια από τριμμένο μωβ λάχανο, καρότα, κίτρινες πιπεριές, κομμένο αβοκάντο, φύτρες φαουλιού και κατακόκκινο κόκκινο ξινολάχανο τυλίγονται σε μεγάλα πράσινα φύλλα σαν μπουρίτο.

Τα πράσινα φύλλα μαρουλιού ή λάχανου λειτουργούν σαν την τορτίγια που θα χρησιμοποιούσατε συνήθως σε μπουρίτο ή wrap, αλλά προσθέτουν ένα άλλο θρεπτικό στρώμα στη συνταγή. Τα πλούσια φύλλα είναι τρυφερά, αλλά εξακολουθούν να δίνουν λίγη τραγανότητα στα wraps. Έχουν επίσης σχετικά ήπια γεύση, γεγονός που επιτρέπει σε κάθε γέμιση να ξεχωρίζει πραγματικά. Μας αρέσει να σερβίρουμε κάθε περιτύλιγμα με μια απλή κρεμώδη σάλτσα με ταχίνι, σιρόπι σφενδάμου, ξύδι μηλίτη και σουσάμι. Δεν χρειάζεται πλέον να αναρωτιέστε τι να φτιάξετε για ένα εύκολο μεσημεριανό γεύμα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

CAL/SERV:

435

Συστατικά

1 κ.γ. μηλόξυδο

1 κ.γ. αγνό σιρόπι σφενδάμου

1 κουτ. φρυγανισμένο σουσάμι

1/3 γ. συν 1/4 γ. ταχίνι, διαιρεμένο

Αλάτι

4 μεγάλα πράσινα φύλλα, ξεπλυμένα, αποξηραμένα

1 φλ. τριμμένο μωβ λάχανο

3/4 φλ. τριμμένα καρότα

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες

2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 φλ. φύτρες φασολιού

3/4 φλ. κόκκινο ξινολάχανο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ξύδι, το σιρόπι, το σουσάμι, το 1/3 φλιτζάνι ταχίνι και 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να ενωθούν. Καρυκεύετε με μια πρέζα αλάτι. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι, κόψτε το άκρο του στελέχους από κάθε πράσινο φύλλο. Κρατώντας το μαχαίρι οριζόντια, αφαιρέστε προσεκτικά το στέλεχος (ώστε να έχετε μια επίπεδη επιφάνεια που μπορεί εύκολα να διπλωθεί).

Βήμα 3

Τοποθετήστε τα φύλλα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Απλώστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ταχίνι ανάμεσα στα φύλλα σε μια λεπτή στρώση. Μοιράζετε το λάχανο, τα καρότα, τις πιπεριές, τα αβοκάντο, τις φύτρες και το ξινολάχανο στη μία πλευρά κάθε φύλλου. Τυλίξτε την εκτεθειμένη πλευρά προς τα πάνω και από πάνω γεμίζοντας σαν μπουρίτο, μπουκώνοντας τις άκρες.

Βήμα 4

Κόψτε κάθε περιτύλιγμα στη μέση σε μια διαγώνιο. Σερβίρετε με την κρατημένη σάλτσα ταχίνι μαζί για dip.

Διατροφικές πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 4)

Θερμίδες 435

Λίπος 35 γρ

Κορεσμένο λίπος 5 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 0 mg

Νάτριο 720 mg

Υδατάνθρακες 15 γρ

Ινα 14 γρ

Ζάχαρη 6 γρ

Πρωτεΐνη 11 γρ

Βιταμίνη D 0 mcg

Ασβέστιο 309 mg

Σίδερο 5 mg

Κάλιο 1004 mg

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

7 tips για να φτιάξεις μια σαλάτα στο… κόψε-σβήσε

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.
empty alt

Πώς θα περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να πετάξεις ούτε ψίχουλο από το φαγητό σου

Ένα από τα νέα κινήματα των Μιλέννιαλς είναι το λεγόμενο “waste-free”, στο πλαίσιο του οποίου όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να κάνουν οικονομία και να σεβαστούν το περιβάλλον, ελαττώνουν όσο μπορούν τα ανόργανα και οργανικά απόβλητα που παράγουν.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις τους σπόρους από το καλαμπόκι χωρίς να κάνεις χάλια την κουζίνα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσεις τους σπόρους από το βρασμένο καλαμπόκι, αλλά οι περισσότεροι αφήνουν την κουζίνα σε κατάσταση… χάους, βομβαρδισμένη δηλαδή με σπόρους καλαμποκιού.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Μύδια με ντομάτες και σκόρδο

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.
Back To Top