Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο. Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό).

Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο.

Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό). Έτσι, θα διαπιστώσεις ότι κόβεται πιο εύκολα, χωρίς κόπο και χωρίς να αναγκαστείς να τη ζουλάς με κίνδυνο να τη διαλύσεις. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή ενώ τη συγκρατείς με το ένα χέρι. Δεν είναι όμως τόσο επικίνδυνο όσο φαίνεται.

Υπάρχει ολόκληρη… επιστήμη πίσω από αυτή την τεχνική.

Με αυτό τον τρόπο, το αφράτο ψωμί κόβεται χωρίς πίεση. Επιπλέον, όταν η φραντζόλα είναι πλατιά (αλλά όχι ιδιαίτερα ψηλή) και την κόβεις τοποθετημένη στο πλάι, η κίνηση κοψίματος που κάνεις με το μαχαίρι είναι μικρότερη, δηλαδή πιο σύντομη και απλή.

Όσο για τα πιο τραγανά και σκληρά είδη ψωμιού, κόβοντάς τα ακουμπισμένα στο πλάι διαπερνάς από την αρχή με το μαχαίρι και τις δύο πιο σκληρές πλευρές τους ταυτόχρονα (την πάνω και την κάτω κρούστα). Έτσι, οι φέτες κόβονται ευκολότερα και δεν θα χρειαστεί να κοπιάσεις για να τις διαχωρίσεις όταν φτάσεις στην κάτω κρούστα, όπως συμβαίνει όταν κόβεις μια φραντζόλα σε οριζόντια θέση.

empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Έχεις παιδιά; Αυτά τα 5 προϊόντα θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα

Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα.
empty alt

Ώρα να φτιάξεις μπισκότα από gingerbread

Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι τρώγεται απολαυστικότατα! Το αν σας αρέσει ή όχι το gingerbread είναι κάπως άσχετο.
empty alt

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
empty alt

Bang Bang Shrimp – μια συνταγή που στοχεύει στην απόλαυση

Οι γαρίδες σε μια εκρηκτική εκδοχή που θα λατρέψετε!
Back To Top