Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.


Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού. Ο λόγος για το ψητό στήθος κοτόπουλου που, όσο απλό κι αν ακούγεται, θέλει την τέχνη του. Μια μαρινάδα από αλάτι, μπίρα και ζάχαρη θα σου διασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο λόγος;

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός συστατικών μαλακώνει το κρέας, κλειδώνει στο εσωτερικό του την υγρασία και εμπλουτίζει τη γεύση του. Για την ακρίβεια, κάνει το κοτόπουλο διακριτικά αλμυρό, ελαφρώς γλυκό και με μια υποψία βύνης. Η παρακάτω συνταγή μαρινάδας, μάλιστα, περιέχει συστατικά που δεν λείπουν ποτέ από μια κουζίνα.

Το μοναδικό μειονέκτημα της όλης διαδικασίας; Είναι κάπως χρονοβόρα. Δηλαδή, θα χρειαστεί να τοποθετήσεις το κρέας στη μαρινάδα για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το ψήσιμο.

Ιδού λοιπόν η συνταγή για τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
¼ φλιτζ. αλάτι
¼ φλιτζ. καστανή ζάχαρη (ή λευκή)
1 κ.σ. μπαχαρικά της επιλογής σου

-Αναμειγνύεις όλα τα υλικά και τα μοιράζεις σε τέσσερα σακουλάκια. Τοποθετείς στο εσωτερικό τους από ένα φιλέτο και τα κλείνεις αεροστεγώς. Τα βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (μπορείς να μαρινάρεις τα φιλέτα ακόμη και για μία ολόκληρη νύχτα: όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο).

-Πριν από το ψήσιμο, βγάζεις τα φιλέτα από τα σακουλάκια, πετάς τη μαρινάδα και αλείφεις το κρέας με λίγο λάδι ή βούτυρο. Τα ψήνεις για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αν προτιμάς να τα ψήσεις με την πέτσα τους, αυξάνεις το χρόνο ψησίματος στα 10-15 λεπτά ανά πλευρά.

empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Έχεις παιδιά; Αυτά τα 5 προϊόντα θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα

Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα.
empty alt

Κινηματογραφικοί ήρωες κινουμένων σχεδίων στο πιάτο σας!

  Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Το «πράσινο» τσίλι… πικάντικο και χορτοφαγικό

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
empty alt

Ενεργειακές Μπάλες Φυστικοβούτυρου

Αυτές οι υγιεινές ενεργειακές μπάλες φυστικοβούτυρου και σοκολάτας προσφέρουν ένα μείγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων για να σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες της ενέργειάς σας όποτε χρειάζεστε λίγη ώθηση.
Back To Top