Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.

Ναι, κι όμως: Όπως υποστηρίζει η συντάκτρια του Extracrispy.com, Stacey Ballis, ταιριάζουν εκπληκτικά στα αυγά σκραμπλ. Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από απολαυστική αντίθεση ανάμεσα στα τραγανά ποπκόρν και το μαλακό αυγό και μια διακριτική γεύση καλαμποκιού που δίνει νέα διάσταση στο πιάτο.

Το μυστικό, όπως γράφει η ίδια συντάκτρια, είναι να χτυπήσεις τα αυγά με λίγο βούτυρο, αλλά να προσθέσεις το αλάτι με μέτρο, γιατί τα ποπκόρν είναι ήδη αρκετά αλμυρά. Και βέβαια πρέπει να προσέξεις ώστε να μη βρεθεί μέσα στα αυγά κανένας από τους σπόρους καλαμποκιού που δεν άνοιξαν, αν θέλεις να αποφύγεις τις απρογραμμάτιστες επισκέψεις στον οδοντίατρό σου.

Συγκεκριμένα, μπορείς να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή.

Αυγά με ποπκόρν

Υλικά (για 1 μερίδα):
2 αυγά
2 φλιτζάνια ποπκόρν
½ φλιτζ. βούτυρο από το ψυγείο, θρυμματισμένο
1 κ.γ. επιπλέον βούτυρο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:
Χτυπάς τα αυγά με το βούτυρο. Ζεσταίνεις το ένα κουταλάκι βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να αφρίζει, ανακατεύεις απαλά τα ποπκόρν με τα αυγά, ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι, το κομματιάζεις όσο θέλεις και το σερβίρεις ζεστό.

empty alt

Έτσι θα φτιάξεις τέλειο κοτόπουλο στο φούρνο

Το κατεξοχήν οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό είναι απλό στην προετοιμασία του. Αρκεί να είσαι σχολαστικός σε κάποιες λεπτομέρειες.
empty alt

Τα 12 αιώνια προβλήματα στην κουζίνα σου και οι λύσεις τους

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Μπορεί να θεωρείς αυτονόητο, για παράδειγμα, ότι διατηρείς τα λεμόνια σου με το σωστό τρόπο ή ότι τα κόβεις με το σωστό τρόπο αλλά στην πραγματικότητα να υπάρχει ένας… ακόμα πιο σωστός τρόπος, που θα σε […]
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

7 φαγητά που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά

Αργά ή γρήγορα όλα τα μεγαλύτερα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν μόνα τους, αφού φυσικά έχουν περάσει πολλές ώρες στο πλάι της μαμάς και του μπαμπά παρακολουθώντας τους στη διαδικασία προετοιμασίας ενός γεύματος και έχουν «πάρει το κολάι».
empty alt

Τι τρόφιμα χρειάζεται να έχετε σε απόθεμα για ώρα ανάγκης

Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.
empty alt

Celery time – ή τι λες για έναν χυμό σέλερι;

Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Απολαυστική κι ελαφριά φριτάτα με λαχανικά

Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Ψάχνετε για μια επιλογή που είναι υγιεινή και εύκολη; Συνδυάζοντας τα οφέλη και τη γεύση από λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, ντομάτα, μπρόκολο, κρεμμύδι και πιπεριές, αυτό το πιάτο με αυγά χαμηλών υδατανθράκων είναι ένας πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά...
Back To Top