Το κατεξοχήν οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό είναι απλό στην προετοιμασία του. Αρκεί να είσαι σχολαστικός σε κάποιες λεπτομέρειες.

Το κατεξοχήν οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό είναι απλό στην προετοιμασία του. Αρκεί να είσαι σχολαστικός σε κάποιες λεπτομέρειες.

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ένας καυτός φούρνος παίζει καθοριστικό ρόλο στο ψήσιμο – το μαγειρεύει γρήγορα, βοηθώντας το να κρατήσει τους χυμούς του, και κάνει τραγανή την πέτσα.

2. Αφαιρείς τα εντόσθια και αφήνεις το κοτόπουλο να στραγγίσει. Αν το αγοράσεις ολόκληρο, προτού το ψήσεις πρέπει να αφαιρέσεις τα εντόσθια. Δεν χρειάζεται να τα πετάξεις, αλλά μπορείς να τα κρατήσεις για να φτιάξεις ζωμό. Στη συνέχεια, αφήνεις το κοτόπουλο να στραγγίσει καλά σε χαρτί κουζίνας. Απομακρύνοντας την υγρασία ανοίγεις το δρόμο για να γίνει τραγανή η πέτσα.

3. Αλατίζεις το εσωτερικό του. Αν θέλεις, προσθέτεις και πιπέρι. Έτσι θα γίνει ομοιόμορφα νόστιμο.

4. Δένεις τα πόδια του. Τα σταυρώνεις στον «αστράγαλο» και τα δένεις με σπάγκο μαγειρικής. Αυτό το κόλπο συμβάλλει στο ομοιόμορφο ψήσιμο.

5. Αλατίζεις γενναιόδωρα το εξωτερικό του. Προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλεις, φρέσκα ή αποξηραμένα μπαχαρικά, όπως ρίγανη ή θυμάρι.

6. Το ψήνεις σε καυτό φούρνο χωρίς διακοπή. Το αφήνεις να ψηθεί για περίπου 1 ώρα. Για παν ενδεχόμενο, στα 45 λεπτά, ελέγχεις τη θερμοκρασία βυθίζοντας ένα θερμόμετρο μαγειρικής (θέλεις να δείξει τουλάχιστον 70 βαθμούς Κελσίου).

7. Το αφήνεις να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά προτού το κόψεις. Έτσι, θα διασφαλίσεις ότι θα κρατήσει όλους τους χυμούς του.

8. Και μετά, το καταβροχθίζεις αμέσως! Αν θέλεις, το συνοδεύεις με ελάχιστο βούτυρο και λίγη πικάντικη μουστάρδα Ντιζόν.

empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Βράσε (καστανό) ρύζι: όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις το grill αλλιώς!

  Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.
empty alt

Ουίσκι με τόνικ: κάντε την έκπληξη

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό.
empty alt

Espresso Martini

Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top