Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση

Ονειρευόμαστε λαχταριστές μπουκιές καραμέλας αυτό το φθινόπωρο, χάρη σε αυτά τα μίνι cheesecakes. Και το καλύτερο μέρος: Δεν χρειάζεται καν να ανάψετε τον φούρνο σας για να τα βάλετε στο τραπέζι. Οι κλασικές κρούστες Graham-cracker χρησιμεύουν ως βάση για αυτά τα επιδόρπια ατομικού μεγέθους. Στη συνέχεια ολοκληρώνονται με εύκολη, κρεμώδη γέμιση cheesecake χωρίς ψήσιμο και τελειώνετε με μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα καραμέλας. Hot tip: χρησιμοποιήστε τις αυθεντικές καραμέλες Werther's Chewy ως συντόμευση για την καραμέλα – απλώς ξετυλίγετε, λιώνετε και ανακατεύετε για τέλεια αποτελέσματα κάθε φορά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

3

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

30 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

4 ώρες 30 λεπτά

Συστατικά

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

20 αυθεντικές καραμέλες Werther's Chewy, ξετυλιγμένες

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1/2 κουτ. αλάτι

ΚΡΟΥΣΤΑ

2 φλ. θρυμματισμένα κράκερ Graham, (αλλά και μπισκότα ή άλλα κράκερ της αρεσκείας σας)

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ

230 γρ. τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου

3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

1/3 φλ. κρέμα παχιά, παγωμένη

ΑΠΟ ΠΑΝΩ

1/2 φλ. συν 1 κ.σ. παχιά κρέμα, μοιρασμένη

Εκτέλεση

Φτιάξτε την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας: Λιώστε τις αυθεντικές καραμέλες Werther’s Chewy με την κρέμα και το αλάτι σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Χωρίς αντικολλητικό; Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ψήστε στα μικροκύματα σε βήματα των 30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας μεταξύ τους, μέχρι να ομογενοποιηθούν.) Χωρίστε τα στη μέση, σε δύο μπολ. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Φτιάξτε την κρούστα: Συνδυάστε τα θρυμματισμένα κράκερ Graham με το λιωμένο βούτυρο και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε να ενωθούν. Μοιράστε το μείγμα εξίσου ανάμεσα σε τρία μπολάκια, πιέζοντας προς τα κάτω για να σχηματίσετε μια βάση σαν κρούστα σε καθένα.

Φτιάξτε τη γέμιση: Με ένα μίξερ χειρός χτυπάτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τη μισή σάλτσα καραμέλας και χτυπάτε να ενωθούν.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με το μίξερ την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν σφιχτές κορυφές. Προσθέστε τη σαντιγί στο μείγμα κρέμας-τυριού και ανακατεύετε απαλά.

Μοιράζετε τη γέμιση ίσα στα μπολ του γλυκού και απλώνετε προσεκτικά πάνω από την κρούστα. Τα βάζετε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες, μέχρι να δέσει.

Τελειώστε τα Cheesecakes: Ζεστάνετε ξανά την υπόλοιπη σάλτσα καραμέλας σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος για να διατηρήσετε το μείγμα ρευστό. Ρίξτε προσεκτικά την καυτή σάλτσα καραμέλας πάνω στα παγωμένα cheesecakes και μετά γείρετε τα φλιτζάνια για να απλωθεί ομοιόμορφα η σάλτσα. (Η καραμέλα θα δέσει γρήγορα.)

Χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός, χτυπήστε την υπόλοιπη 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματίσει σφιχτές κορυφές. Ρίχνετε τη σαντιγί πάνω από κάθε cheesecake και σερβίρετε.

empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Πώς θα μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη που έχει πετρώσει

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Κηπουρική στην…κουζίνα!

  Για πολλούς ταλαντούχους μάγειρες, η χρήση βοτάνων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παρασκευής ενός γεύματος. Αλλά η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε έξω, είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε.
empty alt

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση
Back To Top