Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι, πάρτι και πολλά άλλα).

Συχνά παραβλέπεται στο ψήσιμο, το εκχύλισμα καρύδας φέρνει πολύ περισσότερα στο τραπέζι όσον αφορά τη γεύση από το τυπικό εκχύλισμα βανίλιας. Είναι πιο στιβαρό (που σημαίνει ότι λίγο ίσον πολύ), δίνοντας ζεστές και τροπικές νότες σε αυτές τις μπάρες.

Πέρα από αυτό, αυτές οι μπάρες είναι αρκετά απλές στην παρασκευή. Απλώς γαρνίρετε μια απλή κρούστα κράκερ με τη στρώση cheesecake καρύδας, ψήνετε και αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνετε σαντιγί και φρυγανισμένη καρύδα. Η σαντιγί που αγοράζεται από το κατάστημα λειτουργεί, αν και είμαστε πάντα λάτρεις της σπιτικής, αν μπορείτε να την κουνάτε. Πήγαμε με φρυγανισμένη ζαχαρούχα τριμμένη καρύδα, αλλά μπορείτε να ανταλλάξετε ελεύθερα με νιφάδες καρύδας ή ακόμα και μη φρυγανισμένες. Θέλετε να μάθετε πώς να τα ροδίσουν τέλεια χωρίς να καούν; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πώς να τοστάρετε καρύδα για να το κάνετε σωστά κάθε φορά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

16

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ώρες

mpares karidas b

Συστατικά

ΚΡΟΥΣΤΑ

σπρέι μαγειρικής

1 1/2 κ.γ. ψίχουλα κράκερ ψιλοτριμμένα (από περίπου 12 κράκερ)

6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1/4 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ

2 κουτιά (225 γρ) τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου

1/3 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1/2 κουτ. κρέμα καρύδας (από κουτί 40 γρ.)

1/2 κουτ. εκχύλισμα καρύδας

1/4 κουτ. αλάτι

1 1/2 κ.γ. σαντιγύ

3/4 κουτ. φρυγανισμένη ζαχαρούχα τριμμένη καρύδα

mpares karidas a

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 9" με σπρέι μαγειρέματος και στρώνουμε με κόλλα ψησίματος, αφήνοντας μια προεξοχή στις 2 πλευρές. Αλείφουμε την κόλλα με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα κράκερ, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι. Μεταφέρουμε στο έτοιμο ταψί και πιέζουμε απαλά στον πάτο του ταψιού σε ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνουμε την κρούστα μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 10 με 12 λεπτά. Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμενα κρυώσει.

Στο μεταξύ, για τη γέμιση, σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε το τυρί κρέμα και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα καρύδας, το εκχύλισμα καρύδας και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ψήνουμε το cheesecake μέχρι να δέσει, 40 με 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως στο ταψί. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 2 ώρες.

Χρησιμοποιώντας προεξοχή της κόλλας, αφαιρούμε το cheesecake και μεταφέρουμε σε μια σανίδα κοπής. Περιχύνουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα. Κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε παγωμένο.

empty alt

Μπορεί η μαγειρική να μας κάνει ευτυχισμένους;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.
empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τις ντομάτες σου φρέσκιες είναι να τις κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, ας πούμε στον πάγκο της κουζίνας, σωστά; Όχι απαραίτητα.
empty alt

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Απολαυστική και ωφέλιμη χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της.
empty alt

Εξωτική τούρτα-κέικ με καρύδα και ανανά

Αυτό το αφράτο κέικ καρύδας είναι γεμάτο με ένα εύκολο μείγμα τυριού, ανανά και τελειώνει με κρέμα τυριού και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας.
Back To Top