Αν απολαμβάνεις το λικέρ καφέ, σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι σου.

Αν απολαμβάνεις το λικέρ καφέ, σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι σου. Το μόνο μειονέκτημα; Η περίοδος αναμονής είναι τρεις εβδομάδες, αλλά προλαβαίνεις άνετα να το ετοιμάσεις μέχρι τα Χριστούγεννα και να έχεις ένα τέλειο κέρασμα για το σπίτι ή ένα diy -αλλά εγγυημένα επιτυχημένο- δώρο για τους φίλους σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή, που δίνει ο Αμερικανός bartender Scott Baird.

Συνταγή για λικέρ καφέ

Τι θα χρειαστείς:

1 μπουκάλι (750 ml) βότκα ή λευκό ρούμι
1 ¼ φλιτζάνι μαύρο ρούμι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
350 γραμμάρια ολόκληροι κόκκοι καφέ
1 κόκκος βανίλιας
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Ανακάτεψε όλα τα υλικά και τοποθέτησέ τα σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Ανακίνησέ το για να αναμειχθούν καλά.

2. Βάλε ετικέτα με την ημερομηνία ανάμειξης στο βάζο και άφησέ το για τρεις εβδομάδες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος (π.χ. σε ένα ντουλάπι της κουζίνας). Στη διάρκεια κάθε εβδομάδας, φρόντιζε να το βγάζεις τακτικά και να ανακινείς το μείγμα.

3. Μετά τις τρεις εβδομάδες, πέρασε το μείγμα από λεπτή σίτα μεταφέροντάς το σε καθαρό δοχείο. Καταναλώνεται όπως το Kahlua και κάθε λικέρ καφέ.

empty alt

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Ειναι καθημερινή ανάγκη η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου.
empty alt

5 πρωτότυπα καρυκεύματα για το ψητό καλαμπόκι

Το ξέρεις ότι πέρα από χοντρό αλάτι, υπάρχουν πολλά ακόμα υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο ψητό καλαμπόκι για να το κάνεις πιο νόστιμο; Ακολουθούν μερικές μόνο ιδέες: -Πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα -Γιαούρτι και φρέσκα βότανα όπως βασιλικό και ρίγανη -Λιωμένο βούτυρο και...
empty alt

Αφιέρωμα αβοκάντο: ποια λάθη να αποφύγεις και πώς θα επισπεύσεις την ωρίμανσή του

Αν η σημερινή γενιά έπρεπε να επιλέξει ένα σύμβολο της διατροφής της, αυτό θα ήταν πιθανότατα το αβοκάντο.
empty alt

10 τρόφιμα… υπό εξαφάνιση

Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
empty alt

French Bread Pizza – μια εύκολη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γαλλικό μπιστρό

Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα...
Back To Top