Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο. Μάλιστα, αντί να αγοράσεις έτοιμο, τυποποιημένο μείγμα, μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου, ελέγχοντας έτσι τι ακριβώς περιέχει και σε ποιες ποσότητες, για να είσαι συνεπής και στους κανόνες της διατροφής σου.

Τι θα χρειαστείς:
(οι προτάσεις είναι ενδεικτικές. Μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς, άλλα αποξηραμένα φρούτα κ.λπ.)

3 φλιτζάνια βρόμη
1 φλιτζάνι κολοκυθόσπορους
1 φλιτζάνι σπόρους κινόα (προαιρετικά)
1/3 φλιτζ. πεκάν
½ φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. αποξηραμένα κράνμπερι

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί, απλώνεις τη βρόμη, τους κολοκυθόσπορους και την κινόα.

2. Περιχύνεις το μείγμα βρόμης με μέλι και ανακατεύεις να πάει παντού ομοιόμορφα.

3. Προσθέτεις τα πεκάν ψιλοκομμένα και ανακατεύεις καλά.

4. Ψήνεις στους 150 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε το μείγμα να ψηθεί χωρίς να καεί. Το μούσλι σου πρέπει να είναι ελαφρά ροδισμένο και αρωματικό.

5. Βγάζεις το μούσλι από το φούρνο και το απλώνεις σε ένα ταψί που έχεις στρώσει με λαδόχαρτο. Προσθέτεις τα αποξηραμένα φρούτα.

6. Αφήνεις να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Το σπας σε χοντρά κομμάτια με ένα μαχαίρι και το μεταφέρεις σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.

empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Πώς θα έχεις καθημερινά σπιτικό φαγητό για την οικογένειά σου και θα κάνεις οικονομία

Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής.
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
empty alt

Ελαφριές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.
empty alt

Μπέικον + αβοκάντο = βόμβα απόλαυσης

Ποτέ το γουακαμόλε δεν βρήκε πιο ταιριαστό συνδυασμό
empty alt

Yummy! Τραγανές cheesy πατάτες με παρμεζάνα

Όταν θες ένα τραγανό comfort food, ο συνδυασμός πατάτες+παρμεζάνα είναι ο ιδανικός  
Back To Top