Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας.

Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας. Αυτές οι υγιεινές μπάλες φιστικοβούτυρου και σοκολάτας προσφέρουν ένα μείγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων για να σε τροφοδοτήσουν όποτε χρειάζεσαι λίγη παραπάνω ώθηση. Δεν χρειάζονται ψήσιμο και είναι εύκολες να φτιαχτούν με συστατικά που έχεις πιθανώς στη διάθεσή σου (ή που μπορείς εύκολα να προμηθευτείς), όπως βρώμη και φιστικοβούτυρο. Ενθαρρύνουν τη συνύπαρξη και το ταίριασμα διαφορετικών συνδυασμών, οπότε μη διστάσεις να πειραματιστείς με διαφορετικά μείγματα – για παράδειγμα, αποξηραμένα φρούτα ή ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα – στη θέση των τσιπ σοκολάτας και της καρύδας.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Μερίδες: 17

Συστατικά

2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης

1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο καρυδιού

Μισό φλιτζάνι μέλι

Ένα τέταρτο φλιτζάνι μίνι τσιπ σοκολάτας

Ένα τέταρτο φλιτζάνι τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

Συνδύασε τη βρώμη, το φιστικοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο από ξηρούς καρπούς), το μέλι, τα τσιπ σοκολάτας και την καρύδα σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακάτεψε καλά. Χρησιμοποιώντας 1 κουταλιάς σούπας, χώρισε το μείγμα σε μπάλες. Φύλαξέ τες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 5 ημέρες ή στον καταψύκτη για έως και 3 μήνες.

Συμβουλή: Άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη θα πρέπει να χρησιμοποιούν βρώμη που φέρει την ένδειξη «χωρίς γλουτένη», καθώς η βρώμη συχνά έχει ίχνη από σιτάρι ή κριθάρι.

ballsen

Μπάλες με βερίκοκο-τζίντζερ

Αυτή η εύκολη συνταγή για μπάλες ενέργειας χρησιμοποιεί φυσικά συστατικά για να σας δώσει μια γρήγορη τόνωση όταν την έχεις ανάγκη. Τα αποξηραμένα βερίκοκα και το μέλι συγκρατούν την καρύδα και τη βρώμη, ενώ το τζίντζερ και το ταχίνι ενισχύουν τις γλυκές γεύσεις. Έτοιμο σε μόλις 25 λεπτά, μπορείς να τα απολαύσεις ως πρωινό, απογευματινό σνακ ή γλυκό επιδόρπιο μετά το δείπνο.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά

Μερίδες: 32

Συστατικά

1 1/2 φλιτζάνια αποξηραμένα βερίκοκα

3/4 φλιτζάνι βρώμη

3/4 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη

6 κουταλιές ταχίνι

balls

3 κουταλιές της σούπας μέλι

3/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

Μια πρέζα αλατιού

Εκτέλεση

Συνδύασε τα βερίκοκα, τη βρώμη, την καρύδα, το ταχίνι, το μέλι, το τζίντζερ και το αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να είναι ψιλοκομμένο, μετά από επεξεργασία για περίπου 1 λεπτό, ξύνοντας τις πλευρές όπως απαιτείται, έως ότου το μείγμα να έχει θρυμματιστεί αλλά να μπορεί να πιεστεί για να σχηματίσει μια συνεκτική μπάλα.

Με βρεγμένα χέρια (για να μην κολλήσει το μείγμα σε αυτά), πίεσε περίπου 1 κουταλιά της σούπας του μείγματος σφιχτά μεταξύ των χεριών σου και σχημάτισε πλάθοντας μια μπάλα. Φύλαξέ τες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 5 ημέρες ή στον καταψύκτη για έως και 3 μήνες.

ballsener

Εναλλακτικά υλικά: φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, πεκάν, καρύδια, σκόνη κακάο, σταφίδες, μπανάνα, φράουλα, λεμόνι, σουσάμι, καρότο, κολοκύθα, κράνμπερι, χουρμάδες, σύκα, δμάσκηνα κι ό,τι άλλο ταιριάζει περισσότερο στις διατροφικές σου προτιμήσεις.

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Τι είναι αυτό το λευκό υγρό που βγάζει το φιλέτο του σολομού;

Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι.
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

80 ΧΡΟΝΙΑ και του πουλιού το γάλα!

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.
empty alt

Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.
empty alt

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις...
Back To Top