Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Κλασικό ταχίνι ντιπ

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι ταχίνι

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο για γαρνιτούρα

1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

6 κουταλιές της σούπας νερό

3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Ψημένο σουσάμι για γαρνιτούρα

Συνδύασε ταχίνι, χυμό λεμονιού, λάδι, σκόρδο και αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ. Πρόσθεσε νερό έως ότου το μείγμα είναι απαλό και λείο. Βάλε το ντιπ σε μπολ σερβιρίσματος και πασπάλισε μαϊντανό. Γάρνιρε με σουσάμι και περισσότερο λάδι, αν θέλεις.

dip c

Ντιπ ταχινιού με λεμόνι και κάσιους

Συστατικά

2 φλιτζάνια ωμά κάσιους

1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, χωρισμένο

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 κουταλιές ταχίνι

4 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο άνηθο, συν έξτρα για γαρνιτούρα

2 κουταλιές κάπαρη, στραγγισμένη, και έξτρα για γαρνιτούρα

Τουρσί για γαρνιτούρα

Τοποθέτησε τα κάσιους σε ένα μπολ και πρόσθεσε ζεστό νερό για να καλύψεις ελαφρώς. Άφησέ τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Στράγγισε τα κάσιους και βάλε τα σε μπλέντερ υψηλής ισχύος. Πρόσθεσε λάδι, 1/4 φλιτζάνι νερό, χυμό λεμονιού, ταχίνι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε για 2 έως 3 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Πρόσθεσε άνηθο και κάπαρη. Συνέχισε την επεξεργασία μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Βάλε το ντιπ σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρεις με άνηθο, κάπαρη ή και τουρσί, εάν το επιθυμείς.

dip a

Ντιπ με ταχίνι, παντζάρια και ρόδι

Συστατικά

1/3 φλιτζάνι ταχίνι

1/3 φλιτζάνι απλό κεφίρ (ή φυτικό γάλα) (ή το παραλείπεις εντελώς και το αντικαθιστάς με λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο)

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο παντζάρι (βρασμένο ή ωμό)

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 κουταλιές χυμό ροδιού

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Χτυπάς ελαφρά ταχίνι, κεφίρ, παντζάρι, χυμό λεμονιού, χυμό ροδιού, κύμινο, μέλι και αλάτι στο μπλέντερ μέχρι να συνδυαστούν καλά.

dip b

Ντιπ με ταχίνι, τζίντζερ και κουρκουμά

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι ταχίνι

1/4 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού

1/4 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο

½ ουταλάκι του γλυκού αλάτι

Χτυπάς ταχίνι, ξύδι, νερό, τζίντζερ, κουρκουμά, σκόρδο και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να συνδυαστούν καλά.

empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Φαντασμαγευστικά μπισκότα!

Ο καλύτερος τρόπος για να μη φοβάσαι ποτέ τα φαντάσματα; Μετατρέποντάς τα σε χαριτωμένα μπισκότα με λίγη ζάχαρη.
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα
empty alt

Barbie Cocktail: μια συνταγή για να μπεις στον μεθυστικά ροζ κόσμο της

H Barbie έχει αυτή την εποχή την τιμητική της και σε κερνάει το κοκτέιλ της
empty alt

Σαν καλοκαίρι… γεμιστές πιπεριές αλλιώς

Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top