Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!

Είναι πάντα συναρπαστικό όταν μπορείς να πάρεις δύο βασικές επιλογές από διαφορετικές κουζίνες και να τις συνθέσεις σε κάτι εντελώς μοναδικό και νόστιμο. Αυτό αποφάσισα να κάνω με αυτή τη συνταγή για Γεμιστά Κοχύλια Σπανακόπιτα. Η σπανακόπιτα είναι στενά συνδεδεμένη με την ελληνική μαγειρική και τα ζυμαρικά με την ιταλική κουζίνα.

Αν και πολλές συνταγές με γεμιστό κέλυφος περιέχουν σπανάκι, τροποποιούμε αυτό το πρότυπο εδώ προσθέτοντας φέτα, άνηθο και κρεμμύδι. Το αποτέλεσμα είναι μια μικρή περιστροφή που θα μπορούσε ίσως να είναι καλύτερη από την αρχική.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα

Συστατικά

Αλάτι

500 γρ κοχύλια jumbo

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ματσάκι (περίπου 6) φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

850-1.000 γρ. αποψυγμένο κατεψυγμένο σπανάκι

1/2 γ. φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/2 γ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος

2 αυγά χτυπημένα

1/2 φλ. ρικότα

500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

700 γρ. σάλτσα μαρινάρα

1/3 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, για 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν, για 2 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά μεταφέρετε το μείγμα με το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 3

Προσθέστε τα αυγά, τη ρικότα και τη φέτα στο μείγμα με το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4

Αδειάζουμε τη μαρινάρα σε ταψί 9"-x-13" και απλώνετε σε ομοιόμορφη στρώση. Γεμίζετε τα μαγειρεμένα κοχύλια με το μείγμα σπανακιού και τα βάζετε στο ταψί. Πασπαλίζετε με μοτσαρέλα.

Βήμα 5

Ψήστε μέχρι να φουσκώσει η σάλτσα και να λιώσει το τυρί, για 25 με 30 λεπτά. Μοιράστε τα κοχύλια στα πιάτα και από πάνω τη σάλτσα πριν τα σερβίρετε.

empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Οδηγός: Οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο

Το γεύμα είναι και στην εποχή μας ένα συνηθισμένο, αν και όχι πάντα πετυχημένο, πρελούδιο του έρωτα.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Μαγείρεψε σωστά τις φακές σε 5 απλά βήματα

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής
Back To Top