Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις στο σπίτι μείγματα μπαχαρικών π.χ. για κοτόπουλο ή χοιρινό; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να το κάνεις: 1.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις στο σπίτι μείγματα μπαχαρικών π.χ. για κοτόπουλο ή χοιρινό; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να το κάνεις:

1. Ρυθμίζεις τη δοσολογία κατά βούληση, ανάλογα, για παράδειγμα, με το αν προτιμάς ένα μείγμα πιο πικάντικο ή πιο γλυκό.

2. Τα σπιτικά μείγματα έχουν συνήθως πιο δυνατές γεύσεις και αρώματα από τα τυποποιημένα.

3. Είσαι σίγουρος ότι δεν θα περιέχει πρόσθετα, π.χ. συντηρητικά.

4. Τα σπιτικά μείγματα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα τυποποιημένα, καθώς τα ετοιμάζεις επί τόπου, επομένως δεν έχουν αρχίσει ήδη να ξεθυμαίνουν.

5. Σε βοηθούν να κάνεις οικονομία, καθώς έχουν χαμηλότερο κόστος.

Γενικά tips για σπιτικά μείγματα:

-Αγόρασε τα μπαχαρικά σου σε ολόκληρους σπόρους, που στη συνέχεια θα αλέσεις σε μύλο, και όχι ήδη τριμμένα. Έτσι, θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής ενός μείγματος.

-Για μεγαλύτερη οικονομία, σε μπαχαράδικα θα βρεις χύμα μπαχαρικά σε πολύ καλές τιμές.

-Όταν πρόκειται να αλέσεις μπαχαρικά σε σπόρους, να έχεις υπόψη σου ότι στο τελικό αποτέλεσμα οι ποσότητες πιθανότατα θα διαφέρουν λίγο. Για παράδειγμα μία κουταλιά σπόροι κύμινου δίνουν περίπου μιάμιση κουταλιά τριμμένο κύμινο. Τα καλά νέα είναι ότι τέτοιες μικρές διαφοροποιήσεις δεν θα κάνουν τεράστια διαφορά στο μείγμα.

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Η αγρότισσα που νοικιάζει… σαλιγκάρια για ταινίες και διαφημιστικά σποτ!

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.
empty alt

Ο ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς μια σχεδόν άδεια γυάλα μελιού

Στον πυθμένα της γυάλας σου έχουν μείνει λίγες κουταλιές από μέλι, ταχίνι, μουστάρδα ή κρέμα βαλσαμικού (οποιουδήποτε ρευστού υλικού χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου).
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Πώς θα ξανακάνεις φρέσκο το ψωμί της μίας ημέρας

Το ψωμί της μίας ημέρας βρίσκεται στο μεταίχμιο: δεν είναι ακόμα αρκετά μπαγιάτικο για να το πετάξεις (ή έστω να φτιάξεις μπιφτέκια) αλλά ούτε και αρκετά φρέσκο για να το απολαύσεις στο έπακρο ή, ακόμα περισσότερο, να τους σερβίρεις στους επισκέπτες σου.
empty alt

Φωτογραφίες: τι τρως (χωρίς να το θέλεις) όταν δεν πλένεις καλά τη σαλάτα

Σίγουρα θα σου έχει τύχεις μαζί με τα φυλλώδη λαχανικά που φέρνεις από τη λαϊκή αγορά να κουβαλήσεις στο σπίτι σου και κάποιο νέο «pet», όπως ένα σκουλήκι ή ένα σαλιγκάρι.
empty alt

Σορμπέ πορτοκαλιού: η απόλυτη γεύση του αποκαλόκαιρου

Μια παγωμένη απόλαυση για όλο τον χρόνο
Back To Top