Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Για σένα, λοιπόν, που βαριέσαι να καθαρίζεις ή γυρνάς μες στην κούραση στο σπίτι και δεν έχεις κουράγιο ούτε να βράσεις αυγό, σου έχω καλά νέα.

Ήρθε ο καιρός να βάλεις τέλος στο ξεφλούδισμα των φρούτων και των λαχανικών γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς η φλούδα κρύβει πολλά ωφέλιμα συστατικά, όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες που κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό σου και χάνονται ανεπιστρεπτί όταν την πετάς.

Ένα κλασικό παράδειγμα είναι το μήλο. Η φλούδα του μήλου περιέχει σχεδόν το 1/3 των θρεπτικών συστατικών του φρούτου, όπως βιταμίνες Α και C και κάλιο.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την πατάτα που κλείνει στη φλούδα της τις μισές περίπου φυτικές ίνες που σε βοηθούν να χορτάσεις πιο εύκολα όταν την τρως, αλλά και μεγάλη ποσότητα από σίδηρο και ασβέστιο και πάντως πολύ μεγαλύτερη από όση υπάρχει στο εσωτερικό της πατάτας.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν τρως τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα, εκτός από το να ετοιμάζεις το φαγητό σου πιο γρήγορα που (όπως και να το κάνουμε) είναι πολύ βασικό στις ημέρες μας, αισθάνεσαι πολύ καλύτερα τη γεύση τους. Άσε που εκτός από την πατάτα, τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά κρύβουν στη φλούδα τους τις μισές φυτικές ίνες που περιέχουν, τις οποίες θα τις έχανες αν τα ξεφλούδιζες.

Τι μπορείς να τρως με τη φλούδα; Μήλα, αχλάδια, αγγούρια, καρότα, μελιτζάνες, νεκταρίνια, ροδάκινα, δαμάσκηνα, πατάτες και γλυκοπατάτες, ενώ ορισμένοι προτείνουν να τρως ακόμα και τη φλούδα της μπανάνας!

Και αν σου φαίνεται περίεργο να τρως π.χ. τη φλούδα του πορτοκαλιού, μπορείς πάντα να την αποθηκεύεις στην κατάψυξη και να τη χρησιμοποιείς όταν μαγειρεύεις για να ενισχύεις τη γεύση, π.χ. στο κοτόπουλο.

empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

Πώς θα μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη που έχει πετρώσει

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.
empty alt

10 τρόφιμα… υπό εξαφάνιση

Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Αφού έχεις γίνει ειδική στο να φτιάχνεις και να ψήνεις ψωμί είσαι έτοιμη να περάσεις και σε πιο παραδοσιακά αρτοαπαρασκευάσματα.
Back To Top