Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

173     

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

Δεν έχει ούτε εξωτικό όνομα ούτε είναι πανάκριβο. Είναι ταπεινό, φτηνό αλλά και τόσο υγιεινό. Και να γιατί μιλάνε όλοι για το μπρόκολο! Διάβασε και θα πειστείς κι εσύ να το τρως.

Το σταυρανθές λαχανικό, που δίνει μόλις 32 θερμίδες ανά φλυντζάνι, είναι κάτι παραπάνω από θρεπτικό και οι ουσίες που περιέχει το καθιστούν απλά απαραίτητο για τη διατροφή μας.

-Είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία), βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, φολικό οξύ, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο.

-Περιέχει φυτικές ίνες που προκαλούν κορεσμό. Χορταίνεις εύκολα και δεν πεινάς γρήγορα.

-Έχει φυτοχημικές ουσίες (ινδόλες, ισοθειοκυανάτες, σουλφοραφάνη, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη) οι οποίες έχουν έντονη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση ενώ παράλληλα προστατεύουν την όραση.

-Τρώγεται στον ατμό, βραστό ή ακόμα και ωμό, και το βρίσκεις εύκολα, παντού.

Καμιά πια δικαιολογία για να μην επιλέγεις το μπρόκολο και να μην θωρακίζεις με αυτό τον οργανισμό σου!