Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

195     

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν;

Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν στάξετε το υγρό μέσα στο ποτήρι, προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Αν αυτό σας ακούγεται παράλογο, τότε μάθετε πως αυτό ακριβώς κάνουν ορισμένοι ειδικοί του κρασιού, όπως σημειώνεται σε άρθρο των Wall Street Journal.

Ο Nathan Myhrvold, πρώην προϊστάμενος τεχνολογίας στην Microsoft, ανακάλυψε ότι το να προσθέσεις λίγους κόκκους αλατιού στο ποτήρι αυτό θα μπορούσε να εξομαλύνει και να εξισορροπήσει τις γεύσεις ορισμένων κρασιών. Όπως αποκάλυψε, δοκίμασε αυτή τη μέθοδο πριν από μερικά χρόνια όταν βρέθηκε σε ένα πάρτι. Στο τραπέζι, κάθισε δίπλα σε μια οινοπαραγωγός η οποία ευχήθηκε το Cabernet της να ήταν λιγότερο φρουτώδες. Ακολούθως, έριξε λίγο αλάτι στο ποτήρι της… Αυτό ήταν!

Συμπερασματικά, βρήκε ότι η συνολική γεύση του κρασιού είχε βελτιωθεί και ότι «πολύ σύντομα ο καθένας στο τραπέζι ακολουθούσε το παράδειγμα της»…