Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το εύκολο γέμισμα γαρίδας δίνει ένα κρεμώδες αποτέλεσμα που λιώνει στο υπέροχα στόμα. Είναι τόσο καλό που στοιχειώνει τα όνειρά μας.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 55 ΛΕΠΤΑ

Συστατικά

4 μεγάλα κολοκύθια, κομμένα στο ήμισυ κατά μήκος

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. φύλλα θυμαριού

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3/4 κιλού μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ανάλατες

2 ντομάτες, ψιλοκομμένες

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Χυμός 1/2 λεμονιού

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

boat

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°. Χαράξτε τα κολοκυθάκια (όπως ψιλοκόβετε ένα αβοκάντο) και βγάλτε το εσωτερικό για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα. Τοποθετήστε τις γόνδολες από κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο ταψί και περιχύστε με λάδι. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και πασπαλίστε τα φύλλα θυμάρι στην κορυφή. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέστε γαρίδες και αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και μαγειρευτούν, 3 έως 4 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν αρκετά για να τις χειριστείτε, κόψτε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Επιστρέψτε τις γαρίδες στο τηγάνι και στη συνέχεια ανακατέψτε την ψίχα από τα κολοκύθια, τις ντομάτες και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά του, 1 λεπτό περισσότερο. Προσθέστε κρέμα, παρμεζάνα και χυμό λεμονιού, και μαγειρέψτε μέχρι να ελαττωθεί ελαφρώς, 3 λεπτά.

Γεμίστε τις γόνδολες από τα κολοκυθάκια με γαρίδες και γεμίστε με μοτσαρέλα. Μαγειρέψτε έως ότου το τυρί είναι αφρώδες, περίπου 10 λεπτά περισσότερο.

Γαρνίρετε με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό, αν θέλετε, πριν το σερβίρετε.

empty alt

Υγιεινή η διατροφή των Ελλήνων

Άφθονα λαχανικά, φρούτα και κρέας, μέτρια προϊόντα ολικής αλέσεως, όσπρια και ψάρια: αυτή είναι η βάση της διατροφής στην σύγχρονη Ελλάδα σύμφωνα με μία νέα, παγκόσμια έρευνα.
empty alt

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Tips για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Frozen Negroni – η παγωμένη δόση απόλαυσης που χρειάζεσαι…

Όσο οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τα Negroni έχουν την τιμητική τους κι είναι εδώ για να σου δώσουν ένα σφηνάκι δύναμης για να βγάλεις την υπόλοιπη εβδομάδα.
Back To Top