Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.


Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας. Τι είδους συστατικά πρέπει λοιπόν να περιέχει η μαρινάδα σου για να κάνει άριστα τη δουλειά της;

Λιπαρά: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο μείγμα οποιοδήποτε λάδι, αλλά ιδανικό είναι το ελαιόλαδο, τόσο για το άρωμα όσο και για την ποιότητά του. Παρόλο που καίγεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία π.χ. από το φιστικέλαιο, εμποδίζει το κρέας από το να κολλήσει και προσθέτει γεύση.

Οξέα: Υλικά όπως το βαλσαμικό ξίδι ή ο χυμός λεμονιού θεωρείται ότι μαλακώνουν τα σκληρά κομμάτια κρέατος. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι εξισορροπούν τη γεύση του. Και ένα ακόμα ατού: τα φυσικά σάκχαρα που περιέχει το ξίδι καραμελώνουν, ψήνοντας όμορφα το κρέας στα σημεία όπου εφάπτεται με τη σχάρα!

Αλάτι: Λείπει από πουθενά το αλάτι; Καρυκεύει την μπριζόλα, δεσμεύει την υγρασία και μαλακώνει το κρέας.

Ενισχυτικά γεύσης: Σε αυτό το σημείο μπορείς να αυτοσχεδιάσεις ώστε να φτιάξεις μια μοναδική μαρινάδα. Μερικές μόνο από τις επιλογές σου είναι η μουστάρδα, οι λιωμένες σκελίδες σκόρδου αλλά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μια συνταγή οποιοδήποτε είδος γιαουρτιού;

Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση).
empty alt

Ποια μπαχαρικά ταιριάζουν περισσότερο στο ψητό κρέας;

Κάποιοι αλατοπιπερώνουν γενναιόδωρα το ψητό κρέας και το πνίγουν στο λεμόνι, ενώ άλλοι επενδύουν σε υλικά άριστης ποιότητας και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα καρυκεύματα, ώστε να αφήσουν τη γεύση του κρέατος να αναδειχθεί.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Κάνε τα γυάλινα βάζα της κουζίνας σου να λάμπουν με ένα γκρέιπφρουτ!

Αν έχεις συνδέσει το γκρέιπφρουτ μόνο με τον πικρόξινο χυμό του, που πίνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις.
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
Back To Top