Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας. Τα τελευταία χρόνια το Instagram έχει αρχίσει να γεμίζει με φωτογραφίες φαγητών και γλυκών όπου βρώσιμα άνθη αναλαμβάνουν και διακοσμητικό και αρωματικό ρόλο. Στη διάδοση αυτής της τάσης έχουν συμβάλει, αναμφίβολα, σε μεγάλο βαθμό social media influencers όπως η Deliciously Ella (η οποία στο λογαριασμό της στο Instagram μετρά αυτή τη στιγμή πάνω από 1 εκατομμύριο ακόλουθους). Στο μεταξύ, σε δημοφιλές trend αναδεικνύεται ο στολισμός της γαμήλιας τούρτας με αληθινά άνθη, που δίνουν ένα πιο φυσικό και ρουστίκ αποτέλεσμα.

Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις λουλούδια στη μαγειρική σου;
Ενδεικτικά, μια από τις ιστοσελίδες που μπορείς να επισκεφτείς είναι αυτή, όπου θα βρεις ιδέες για να χρησιμοποιήσεις λουλούδια σε ζυμαρικά, σαλάτες, μπισκότα, γρανίτες και σε πολλές ακόμη συνταγές. Προσοχή όμως: καταναλώνονται μόνο τα πέταλα, ενώ πολλά από τα άνθη όχι απλώς δεν είναι βρώσιμα αλλά είναι δηλητηριώδη. Ανάμεσα στις ασφαλείς επιλογές είναι τα άνθη της λεμονιάς, της πορτοκαλιάς, το χαμομήλι, η λεβάντα, το τριαντάφυλλο και ο κατηφές.

Σε καμία περίπτωση, από την άλλη, μη βάλεις στο πιάτο σου πετούνιες, πικροδάφνες και αζαλέες. Για μια ασφαλή επιλογή, καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό και σε καμία περίπτωση να μην πειραματιστείς μόνος σου. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Telegraph, το 2012 τα βρετανικά σουπερμάρκετ είχαν λάβει την οδηγία να μην πωλούν ασφόδελους κοντά σε ράφια τροφίμων μετά τη δηλητηρίαση 10 Κινέζων οι οποίοι είχαν περάσει τα συγκεκριμένα άνθη για σχοινόπρασα και τα είχαν καταναλώσει κατά λάθος.

«Αγοράστε άνθη μόνο από κάποιον έμπορο που μπορεί να σας διασφαλίσει ότι η καλλιέργειά τους συμμορφώνεται με τους κανόνες χρήσης φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων και ο οποίος θα σας δώσει πληροφορίες για την ασφαλή προετοιμασία και κατανάλωσή τους», καταλήγει εκπρόσωπος της Αρχής Ασφαλείας Τροφίμων της Βρετανίας (FSA).

empty alt

Αυτά τα λιπαρά αδυνατίζουν

Από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς που περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή και τα φυτικά λιπαρά βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών.
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Οδηγός σούπα: Το απόλυτο comfort food!

Τι γεύση έχει το…. κρυολόγημα; «Γεύση»; Ναι, γεύση. Αν είστε μαμά, πείτε γρήγορα το πρώτο φαγητό που θα φτιάχνατε για τον κρυολογημένο της οικογένειας.
empty alt

Πώς το κόβουν το καρπούζι;

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.
empty alt

Πόσο καιρό μπορείς να διατηρήσεις φαγητό με ασφάλεια στην κατάψυξη;

Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές για λαχανοντολμάδες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
empty alt

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ
Back To Top