Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές λαχταριστές μπαλίτσες απόλαυσης […]

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές λαχταριστές μπαλίτσες απόλαυσης με τη βοήθεια του τσένταρ και του σοταρισμένου μπέικον!

 

ΥΛΙΚΑ:

5 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 κουταλιές της σούπας εναπομείναν πουρέ πατάτας

3 φέτες μπέικον, σοταρισμένες και κομμένες

2/3 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ

2 κουταλιές της σούπας. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 αυγά, χτυπημένα

1 1/3 φλ. γαλέτα ή τριμμένη φρυγανιά

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

friedb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις τον πουρέ πατάτας με το σοταρισμένο μπέικον, τσένταρ, σχοινόπρασο και σκόνη σκόρδου και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά.

Βάλε τα αυγά και το τη γαλέτα (ή φρυγανιά) σε ξεχωριστά ρηχά μπολ. Χρησιμοποίησε μια μικρή κουτάλα παγωτού για να φτιάξεις μπάλες πουρέ ή πατατοκεφτέδες. Πέρασε μια μπάλα στα χέρια σου, μετά βύθισέ την πρώτα στο αυγό και μετά στη γαλέτα. Επαναλαμβάνεις μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πατατοκεφτέδες.

Ζεσταίνεις το  λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε φριτέζα ή σε τηγάνι. Τηγανίζεις τις μπάλες πατάτας σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές, 2 έως 3 λεπτά. Στραγγίζεις σε χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτας και αν θες καρυκεύεις με έξτρα αλάτι ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αν δεν έχεις υπόλοιπο πουρέ μπορείς να χρησιμοποιήσεις πουρέ σε σκόνη ή αλεσμένες πατάτες…

Ως προς τα υλικά, νιώσε ελευθερία να χρησιμοποιήσεις όποιο άλλο τυρί θες και προτιμάς, απλώς όσα λιώνουν εύκολα προσφέρουν πιο λαχταριστό αποτέλεσμα – το ίδιο επίσης ισχύει και ως προς το μπέικον, εξίσου απολαυστικό εφέ χαρίζουν και ντόπια αλλαντικά. Ως προς τα μυρωδικά, μπορείς επιπλέον να δοκιμάσεις να προσθέσεις στο μείγμα της ζύμης σου ρίγανη ή δυόσμο!

Συνδυάζεται ιδανικά με ντιπ γιαουρτιού ή σαλάτα πράσινων λαχανικών!

Καλή όρεξη!

 

 

empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Επιδόρπια ανά τον κόσμο: Πώς τα απολαμβάνουν οι 10 πιο υγιείς λαοί;

Θα περίμενες ότι μιλώντας για τους πιο υγιείς λαούς του πλανήτη, θα απορρίπταμε από τη διατροφή τους τα γλυκά; Ότι η λέξη «επιδόρπιο» τους είναι παντελώς άγνωστη; Κι όμως, ένα υγιεινό πλαίσιο διατροφής μπορεί να περιλαμβάνει ΚΑΙ επιδόρπιο, αρκεί η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Το «πράσινο» τσίλι… πικάντικο και χορτοφαγικό

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.
Back To Top