Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά. Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες βήμα βήμα.

1. Ρίχνεις ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνεις να πάρει μία βράση. Φρόντισε να ανοίξεις ένα παράθυρο ή τουλάχιστον τον απορροφητήρα, γιατί το βαλσαμικό ξίδι έχει αρκετά έντονη μυρωδιά!

2. Χαμηλώνεις τη φωτιά μόλις αρχίσει το ξίδι να βράζει. Τη ρυθμίζεις σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και αφήνεις το βαλσαμικό ξίδι να σιγοβράζει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

3. Αφήνεις το βαλσαμικό ξίδι να σιγοβράσει μέχρι να γίνει σιρόπι. Άφησέ το για περισσότερη ώρα (αν το θέλεις πιο πηχτό) ή για λιγότερη (αν το θέλεις πιο αραιό). Ελέγχεις με ένα πιρούνι αν έχει αποκτήσει την επιθυμητή υφή.

Προσοχή: Σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος μην ανεβάσεις την ένταση της φωτιάς, διαφορετικά το ξίδι μπορεί να γίνει σκληρό και κολλώδες. Επιπλέον, προτού το χρησιμοποιήσεις άφησε το να κρυώσει καλά.

Πού θα χρησιμοποιήσεις το γλάσο βαλσαμικού: Σε απλές σαλάτες (για παράδειγμα με ντομάτα και βασιλικό), σε ορεκτικά όπως ψητές γλυκοπατάτες με τριμμένη παρμεζάνα, σε κρεατικά όπως ψητό στήθος κοτόπουλου, αλλά ακόμα και σε επιδόρπια, π.χ. σε φρουτοσαλάτες ή παγωτά.

empty alt

Το κόκκινο κρέας γερνάει τους άντρες

Πρώορη γήρανση προκαλεί στους άντρες η έλλειψη φρούτων και λαχανικών και η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία υποστηρίζουν πωςβασική αιτία γι’ αυτό είναι η αύξηση των επιπέδων φωσφορικών αλάτων στο αίμα...
empty alt

Κανόνες για μια καλοφτιαγμένη μακαρονάδα

Στο βιβλίο της «Η μακαρονάδα της Πέμπτης» (εκδ. Ποταμός) η Αναστασία Λαμπρία, επικεφαλής των εκδόσεων Ποταμός, προτείνει 52+2 μακαρονάδες, μία για κάθε περίσταση και «τύπο ανθρώπου», όπως τη «Μακαρονάδα για τους κατάκοπους», «Για τους ξενιτεμένους», τη «Μακαρονάδα των ευτυχισμένων εραστών», «Των...
empty alt

Δεν υπάρχει ευκολότερο γλυκό να φτιάξεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θέλεις να γιορτάσεις με ξεχωριστό τρόπο στο σπίτι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για ετοιμασίες; Φτιάξε σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.
empty alt

Το τρικ για να αφαιρέσεις το τσόφλι από ένα αυγό χωρίς κόπο και πόνο

Κάποιες φορές το ξεφλούδισμα ενός αυγού παίρνει διαστάσεις άθλου, ιδιαίτερα όταν είναι σφιχτό. Όμως δοκιμάζοντας το παρακάτω κόλπο, θα αφαιρέσεις το τσόφλι του εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο και πόνο.
empty alt

Αυτό είναι το γρηγορότερο (μαγειρεμένο) γεύμα που υπάρχει!

Τώρα πια δεν έχεις δικαιολογία «δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω». Ιδιαίτερα αν διαθέτεις φούρνο μικροκυμάτων. Γιατί η παρακάτω συνταγή ομελέτας σε φλιτζάνι είναι έτοιμη μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να διακοσμηθούν ψεκάζοντάς τα με χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη ή με φυτικά μαγειρικά ή χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να μπορούν να αρωματιστούν με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή γλυκιά ζαχαρόπαστα.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top