Όταν πριν από δύο χρόνια οι New York Times δημοσίευσαν online τη συνταγή των μπράουνις της Katharine Hepburn, μια γυναίκα ονόματι Sydne Newberry άφησε ένα σχόλιο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το στόρι μιας ταινίας.

Όταν πριν από δύο χρόνια οι New York Times δημοσίευσαν online τη συνταγή των μπράουνις της Katharine Hepburn, μια γυναίκα ονόματι Sydne Newberry άφησε ένα σχόλιο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το στόρι μιας ταινίας.

«Αυτή ήταν η αγαπημένη μου συνταγή για μπράουνις για 30 χρόνια. Τη δεκαετία του ’80, μια γνωστή μου στη Γερμανία στην οποία πήγα μερικά μπράουνις, που θεωρούσε ότι είναι σπουδαία μαγείρισσα, ζήτησε τη συνταγή αλλά δεν κατάφερε ποτέ να την εκτελέσει με επιτυχία. Συνέχισε να με ρωτάει τι έκανε λάθος αλλά δεν κατάφερα ποτέ να της λύσω το πρόβλημα. Τελικά, μετακόμισε στις ΗΠΑ και έκλεψε το σύζυγό μου!».

Το παραπάνω σχόλιο θεωρείται «το διαχρονικά αγαπημένο» των New York Times και έχει κάνει πολλές φορές το γύρο του Twitter. Με αφορμή αυτό το γεγονός, το TheCut.com προσέγγισε τη Newberry για το παρασκήνιο. Έμαθε έτσι ότι αυτή η γυναίκα είναι διατροφολόγος, ότι επιμελείται ιατρικά κείμενα και συντάσσει αναφορές για διάφορους ομοσπονδιακούς φορείς των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη δική της εκδοχή των γεγονότων, όταν η Newberry πρωτοσυνάντησε τη «μοιραία» εκείνη γυναίκα, ο επί οκτώ χρόνια τότε σύζυγός της υπηρετούσε στην Αεροπορία της Γερμανίας (οι σύζυγοι των δύο γυναικών γνωρίζονταν μεταξύ τους). Όταν η Newberry πήγε στο ζευγάρι μερικά μπράουνις που είχε φτιάξει –περιγράφοντας τη μελλοντική αντίζηλό της ως «μια εντυπωσιακή Ιταλίδα που ήταν περήφανη για τη μαγειρική της και πολύ επιλεκτική στο φαγητό» – η άλλη γυναίκα της ζήτησε τη συνταγή και μετά άρχισαν μια επικοινωνία με γράμματα, στην προσπάθεια της γυναίκας από τη Γερμανία να κάνει τη συνταγή να πετύχει. Αφού τελικά δεν πέτυχε ποτέ, «υπέθεσε ότι είχα παραλείψει σκοπίμως κάτι από τη συνταγή», σχολίασε η Newberry στο TheCut.com.

Τρία χρόνια μετά, η γυναίκα εκείνη επισκέφτηκε τη Newberry και είπε ότι είχε χωρίσει από το σύζυγό της.

«Μερικές εβδομάδες μετά την επίσκεψή της, συνάντησα τυχαία ένα γείτονα που ζούσε κοντά στην οικοδομή μας (ο τότε σύζυγος της Newberry έχτιζε εκείνη την περίοδο ένα δεύτερο σπίτι). Ο γείτονας με ρώτησε αν με ενοχλούσε που ο άντρας μου και εκείνη η γυναίκα φλέρταραν μεταξύ τους! Δεν τον πίστεψα, μέχρι που μετά από περίπου μία εβδομάδα, επιστρέφοντας σπίτι, τους έπιασα μαζί.

Η γυναίκα εκείνη επέστρεψε βιαστικά στη Γερμανία, εγώ πήγα να μείνω με ένα φίλο και έδωσα στο σύζυγό μου ένα τελεσίγραφο», συνέχισε η Newberry. «Εκείνος μου είπε ότι ήθελε να παραμείνουμε παντρεμένοι, αλλά αμέσως μετά έφυγε για τη Γερμανία για ένα ακόμα “επαγγελματικό” ταξίδι! Εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία της απουσίας του για να μετακομίσω. Λίγους μήνες μετά, η γυναίκα εκείνη επέστρεψε αλλά δεν της ξαναμίλησα ποτέ».

Πάντως αυτή η ιστορία είχε χάπι εντ για τη Newberry: Πήγε να ζήσει στην Ουάσιγκτον, όπου παντρεύτηκε τον τωρινό σύζυγό της, που αποκαλεί τον «άντρα της ζωής της». Και πώς είναι η σχέση του δεύτερου άντρα της με τα μπράουνις; «Η ειρωνεία είναι ότι δεν τα είχε δοκιμάσει για χρόνια, γιατί στο παρελθόν ήταν αλλεργικός στα αυγά. Τελικά όμως ανακάλυψε ότι είχε ξεπεράσει αυτή την αλλεργία, όταν αποφάσισε να κάνει σπουδές μαγειρικής! Σήμερα λοιπόν αγαπάει τα μπράουνις!».

Και τι έγινε με τα μπράουνις της αντιζήλου; «Ποτέ δεν κατάλαβα τι έκανε λάθος και φυσικά ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα να τη ρωτήσω», απαντά η Newberry, συμπληρώνοντας: «Παρόλο που τελευταία άλλαξα λίγο τη συνταγή, τα απολαμβάνω ακόμα και συνεχίζω να τα θεωρώ ως τα μπράουνις της Katherine Hepburn. Και δεν μπορώ να μην τα σκέφτομαι χωρίς να θυμάμαι αυτή την ειρωνεία της τύχης».

empty alt

Αυτό το σώμα που αλλάζει!

Από το Gibson Girl ώς τα σημερινά ανορεξικά σώματα μεσολαβούν δεκάδες ενδιάμεσες στάσεις της μόδας που φέρουν τις τάσεις τις διατροφή αλλά και όλων των κοινωνικών αλλαγών.
empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα ντιπ – δύο σε ένα

Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
empty alt

Ελαφριές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
Back To Top