Καλώς ήρθες, μελιτζάνα!

0     

Καλώς ήρθες, μελιτζάνα!

eggplants

Οι μελιτζάνες δεν γίνονται μόνο μπριάμ ή τηγανιτές ή ψητές. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι να τις απολαύσεις, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά και το άρωμά τους. Ακολουθούν μόνο πέντε από αυτούς, που θα σου δώσουν ιδέες για το τι να μαγειρέψεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο

melitzanes_mesogeiakes

Λαζάνια με μελιτζάνες

melitzanes_lazania

Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα

melitzanes_panseta

Μελιτζάνες με κουκουνάρι και σταφίδες

melitzanes_koukounari

Μελιτζάνες a la parmezana

melitzanes_parmezana

Γενικό tip: Αν οι μελιτζάνες σου χρειάζονται ξεπίκρισμα, βύθισέ τις για 30 λεπτά με μία ώρα σε νερό με χονδρό αλάτι. Στη συνέχεια, ξέπλυνέ τις καλά και άφησέ τις να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.