Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.

Όμως, όσο και να φροντίζεις να τις καταναλώνεις τακτικά για να απολαμβάνεις τα οφέλη τους, συνέχεια οι τελευταίες που έχουν μείνει στο λαχταριστό τσαμπί που αγόρασες καταλήγουν να γίνονται ένα μαύρο, μαλακό πράγμα στον πάγκο της κουζίνας σου.

Αν αναρωτιέσαι αν υπάρχει τρόπος να τις προστατεύσεις, σου έχω τη λύση και είναι απλή, γρήγορη και εξαιρετικά οικονομική.

Το μόνο «εργαλείο» που χρειάζεσαι είναι η πλαστική, διάφανη μεμβράνη.

Πάρε, λοιπόν, ένα κομμάτι από τη μεμβράνη και κάλυψε την άκρη του τσαμπιού από όπου κρέμονται όλες οι μπανάνες μαζί. Θα εμποδίσεις έτσι το αιθυλένιο που εκλύεται από το σημείο όπου κόβεται το τσαμπί από την μπανανιά να απελευθερωθεί και να στείλει το σήμα να ξεκινήσει η ωρίμανση, δηλαδή το μαύρισμα της μπανάνας.

Το αιθυλένιο είναι μία φυτοορμόνη που ενεργοποιεί και ρυθμίζει την ωρίμανση των φρούτων. Εκλύεται όταν τραυματίζεται ένα φρούτο, π.χ. αν χτυπήσεις σε μία άκρη το μήλο σου, ή όταν κόβεται όπως στην περίπτωση της μπανάνας. Στο σημείο εκείνο εκλύεται αιθυλένιο, το οποίο επιταχύνει την ωρίμανση, η οποία σε κλειστούς χώρους μπορεί να «μεταδοθεί» και σε φρούτα που έχεις βάλει ακριβώς δίπλα.

Μία άλλη λύση, ελαφρώς πιο περίπλοκη, για να κρατήσεις φρέσκια τη μπανάνα σου (που μπορείς να εφαρμόσεις και για άλλα φρούτα) είναι να τη βάλεις σε μία πλαστική σακούλα με zip, από αυτές που κλείνουν αεροστεγώς.

Κλείσε την αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα από το οποίο θα περάσεις ένα καλαμάκι. Στη συνέχεια, τράβηξε έξω τον αέρα που έχει μείνει μέσα στη σακούλα και κλείσε τη, σφραγίζοντας τη μπανάνα σε κενό αέρος για να παρατείνεις τη «ζωή» της.

empty alt

10 τρόφιμα που μπορεί να εξαφανιστούν για πάντα σε μερικά χρόνια

  Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Έχει η Μύκονος παραδοσιακά προϊόντα;

Είναι περισσότερο γνωστή για το nightlife, τα άπειρα bar, club και καταστήματα κορυφαίων στον κόσμο brands που στριμώχνονται στα δρομάκια, για τις πανέμορφες παραλίες της, τους εγχώριους και διεθνείς celebrities που την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο το χρόνο, για τα φοιτητικά πάρτι όπου το...
empty alt

4 tips για να φτιάξεις νόστιμα κεφτεδάκια

1. Αντί για γαλέτα, χρησιμοποίησε μουλιασμένο ψωμί: Μπορεί η γαλέτα να είναι η εύκολη λύση, αλλά το ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σου απίστευτα μαλακά.
empty alt

Αφιέρωμα αβοκάντο: ποια λάθη να αποφύγεις και πώς θα επισπεύσεις την ωρίμανσή του

Αν η σημερινή γενιά έπρεπε να επιλέξει ένα σύμβολο της διατροφής της, αυτό θα ήταν πιθανότατα το αβοκάντο.
empty alt

Τέλεια αυγά σκραμπλ σε 5 βήματα

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της.
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
empty alt

Γαλλική λαχταριστή κρεμμυδόσουπα

Κρύωσε ο καιρός, σου έχουμε την πιο γευστική λύση
Back To Top