Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.

Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.

Ο κιμάς πρέπει να έχει και λίπος. Φρόντισε να μην είναι τελείως άπαχος. Ιδανική αναλογία; 80% κρέας και 20% λίπος. Το τελευταίο κάνει τα κεφτεδάκια σου ζουμερά και τρυφερά.

Μην ανακατέψεις πολύ το μείγμα. Σταμάτησε το ανακάτεμα μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, διαφορετικά τα κεφτεδάκια μπορεί να σφίξουν υπερβολικά.

Μην ξεχνάς τα πρόσθετα υλικά. Ένα κεφτεδάκι φτιαγμένο μόνο από κιμά είναι μια χαρά, αλλά κάποιο που περιέχει και έξτρα συστατικά είναι πιο νόστιμο και ίσως με πιο απολαυστική υφή. Πέρα από τα κλασικά, π.χ. ψιλοκομμένο δυόσμο, μπορείς να πειραματιστείς και με πιο ασυνήθιστα υλικά, όπως είναι οι ψιλοκομμένοι καβουρδισμένοι ξηροί καρποί.

Τηγάνισε ένα μικρό δείγμα. Για να βεβαιωθείς ότι είναι καλά καρυκευμένα, αφού δεν μπορείς να δοκιμάσεις ωμό κιμά πάρε ένα δείγμα του, τηγάνισέ το και δοκίμασε να δεις αν έχει π.χ. αρκετό αλάτι ή πιπέρι.

Μαγείρεψέ τα ανάλογα με την ποσότητά τους. Αν έχεις λίγα κεφτεδάκια, μπορείς να τα τηγανίσεις. Για μια μεγαλύτερη ποσότητα, ίσως σού βγει πιο γρήγορο το να τα ψήσεις στο φούρνο. Εξαρτάται από το πόσα κεφτεδάκια θα φτιάξεις και πόσο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου.

empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα φύλλα του καρότου;

Αν βρεις στο μανάβικο ή στη λαϊκή αγορά ρίζες καρότου που διατηρούν ακόμα τα πράσινα φύλλα τους, προτίμησέ τις.
empty alt

Μπορείς να ρίξεις στα κάρβουνα μια κατεψυγμένη μπριζόλα;

Και εκεί που δεν είχες κανονίσει τίποτα για Σάββατο βράδυ, βρίσκεσαι να περιμένεις επισκέψεις, αλλά το ψυγείο είναι σχεδόν άδειο.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.
Back To Top