Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού. Οι πιο θαρραλέοι έχουν προσθέσει και διάφορες εκτελέσεις με γέμιση τυριών και μυρωδικών. Όσοι τολμούν να πάνε τη συνταγή ένα βήμα πιο κάτω αρέσκονται να βυθίζουν τους κολοκυθοανθούς σε κουρκούτι και να τους τηγανίζουν όπως είναι με τη γέμιση.

Εδώ σου παρουσιάζουμε μια παραλλαγή που εκτός από τυρί έχει μπέικον και μανιτάρια που είναι πάντα αγαπημένο γιατί είναι γεμάτο με γεύση και υφή. Μπορείτε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους γεμισμάτων!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12-14 άνθη κολοκυθιών, χωρίς σπόρια και στήμονα

4 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

110 γρ μανιτάρια σε φέτες

2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο φρέσκο δεντρολίβανο (10ml)

½ φλιτζάνι ρικότα

1 κρόκος αυγού

αλάτι

φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

ελαιόλαδο

blossom1

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 205 ° C. Λαδώνεις ελαφρά ένα ταψί 9×9 ή τα βάζεις σε ένα ταψί που έχει λαδόκολλα.

Ετοιμάζεις το μπέικον και στη συνέχεια το βγάζεις από το τηγάνι. Κόβεις το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το αφήνεις στην άκρη. Διατηρώντας 2 κουταλιές λίπος μπέικον (αφαίρεσε το υπερβολικό λίπος με χαρτοπετσέτα), προσθέτεις τα μανιτάρια και το δεντρολίβανο και μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσουν, 3-5 λεπτά. Στραγγίζεις και αφήνεις να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.

Συνδυάζεις τη ρικότα, το μπέικον, τα μανιτάρια και τον κρόκο αυγού. Προσθέτεις με αλάτι αν χρειαστεί.

Ανοίγεις απαλά τα άνθη και προσθέτεις τα υλικά με το μείγμα ρικότα / μπέικον / μανιτάρι, περίπου 1-2 κουταλάκια του γλυκού ανά λουλούδι ανάλογα με το μέγεθος του λουλουδιού. Βάζεις τα γεμιστά λουλούδια στο ταψί στο προθερμασμένο φούρνο αφού τα ψεκάσεις ελαφρώς με ελαιόλαδο.

Ψήνεις για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρεις ζεστά. Μπορείς να τα συνδυάσεις με δροσερό ντιπ γιαουρτιού.

 

 

empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Απόλαυσε την πέστο με τρεις ακόμα τρόπους που δεν έχεις σκεφτεί

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Υγιεινή ιδέα: σάντουιτς με αγγουράκι αντί για ψωμί!

Θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη γέμιση ενός σάντουιτς, αλλά προσπαθείς να κόψεις θερμίδες, ιδιαίτερα από υδατάνθρακες, ενόψει του καλοκαιριού; Αντικατέστησε το ψωμί με αγγουράκι! Αυτή την έξυπνη και δροσιστική ιδέα δίνει το Delish.com Συνταγή για σάντουιτς με αγγουράκι Τι θα χρειαστείς...
empty alt

Διεθνής Μέρα Ιρλανδικού Καφέ κι έχεις πολλούς λόγους να την τιμήσεις

Σε μια κρύα, υγρή μέρα το 1942 (ή για άλλους το 1943), κουρασμένοι ταξιδιώτες στο μικρό αεροδρόμιο Shannon στη νοτιοδυτική Ιρλανδία βρήκαν θαλπωρή στο εστιατόριο-καφέ του σεφ Joe Sheridan.
empty alt

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.
empty alt

Ζαμπόν + τυρί + φούρνος = τέλειο πρωινό

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top