Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν).

Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν). Μην παραλείψετε τα καρυκεύματα! Τα αποξηραμένα βότανα, το άρωμα σκόρδου και η πάπρικα εξισορροπούν την κρεμώδη υφή από τη μοτσαρέλα και τη γλυκύτητα του ανανά.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3/4 κουτ. μεσογειακά καρυκεύματα (ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός)

1/2 κουτ. γλυκιά πάπρικα

1/4 κουτ. σκόνη σκόρδου (ή αλεσμένο σκόρδο)

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα (περίπου 2 κιλά)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 1/2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

4 λεπτά δαχτυλίδια ανανά

1/4 φλ. κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους

2 κουτ. φρεσκοκομμένο κόλιαντρο

chiapll

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα καρυκεύματα, τη γλυκιά πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου (ή αυτό που έχετε αλέσει). Καρυκεύστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια-υψηλή θερμότητα, βάλτε το λάδι να ζεσταθεί. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στην κορυφή μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και πασπαλίστε με το μείγμα καρυκεύματος.

Πασπαλίστε το πάνω μέρος του κοτόπουλου με 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και το μεγαλύτερο μέρος της παρμεζάνας. Τοποθετήστε ένα δαχτυλίδι ανανά πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα ½ φλιτζανιού και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Μεταφέρετε σε ένα πυρέξ ή ταψί και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 10 λεπτά.

Γαρνίρετε με κόκκινο κρεμμύδι και κόλιαντρο πριν το σερβίρετε.

empty alt

Οι καλύτεροι τρόποι να απολαύσεις 6 φθινοπωρινούς θησαυρούς

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.
empty alt

Εσύ έχεις δοκιμάσει κρασί με γεύση σοκολάτα;

Αν συνηθίζεις να συνοδεύεις τη σοκολάτα σου με ένα ποτήρι κρασί (ή το κρασί σου με σοκολάτα), τώρα μπορείς να απολαύσεις και τα δύο μαζί σε ένα προϊόν.
empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Πόσο καιρό μπορείς να διατηρήσεις φαγητό με ασφάλεια στην κατάψυξη;

Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις.
empty alt

Ποια φρέσκα τρόφιμα κρατάνε περισσότερο

Μήλα Αυτό το βολικό και προσιτό φρούτο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες στο ψυγείο. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής, τοποθετήστε τα μήλα σε μια πλαστική τσάντα στο συρτάρι.
empty alt

Ταξίδι στην Ινδονησία με noodle κοτόσουπα λαχανικών

Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα.
empty alt

Βύσσινο, μια απόλαυση με πολλά οφέλη

Το βύσσινο είναι συνδεδεμένο με τις παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις – είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε ως βυσσινάδα.
empty alt

Καλαμπόκι: πολλά περισσότερο από ποπ κορν!

Συνώνυμο με το καλοκαίρι και τις βόλτες με τη μυρωδιά του να σε βρίσκει εκεί που περπατάς από τους πλανόδιους πωλητές.
Back To Top