Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια. Το λεμόνι είναι μια αγαπημένη γεύση στον κόσμο των κέικ και των γλυκών και αυτή η μέρα σου δίνει την τέλεια δικαιολογία για να απολαύσεις έναν γλυκό πειρασμό με αυτό το διακριτικό εσπεριδοειδές.

 

Η ιστορία της ημέρας της Lemon Cupcake Day

Το πότε ακριβώς καθιερώθηκε η Lemon Cupcake Day βρίσκεται υπό συζήτηση, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ίδια τα cupcakes είχαν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και πολύ καιρό. Η πρώτη γραπτή αναφορά που έχουμε για μείγμα που θα ψηνόταν και θα γινόταν cupcake είναι στο βιβλίο του 1796 «American Cookery» της Amelia Simmons, της πρώτης Αμερικανίδας που έγραψε και δημοσίευσε ένα βιβλίο μαγειρικής. Σε μία από τις συνταγές ζήτησε τη χρήση μικρών φλιτζανιών για το ψήσιμο ενός μικρού, ελαφρού κέικ.

Ο όρος «cupcake» τυπώθηκε για πρώτη φορά στα «Εβδομήντα πέντε συνταγές για ζαχαροπλαστική, κέικ και γλυκά» από την Eliza Leslie το 1828. Ο όρος προέκυψε χάρη στο ότι ψήθηκαν στα μικρά καλούπια ή τα ramekins τους, και σύντομα έγιναν δημοφιλή ως κέικ σνακ. Και φυσικά, το μέγεθος τους θα βοηθούσε τους ανθρώπους να παρακολουθούν λίγο καλύτερα το πόσο κέικ θα κατανάλωναν, ειδικά αν πρόσεχαν τη διατροφή και το βάρος τους!

Οι γεύσεις Cupcake είναι ατελείωτες – ανεξάρτητα από το τι όρεξη για γλυκό έχετε, υπάρχει ένα cupcake για αυτό. Από σοκολάτα μέχρι όλα τα είδη φρούτων, απλή βανίλια ή ίσως μια επίγευση φυστικοβούτυρου, αυτά τα μικρά κέικ έχουν τη δυνατότητα να αρωματιστούν με όποιον τρόπο θέλετε. Αλλά ένα από τα πιο νόστιμα πρέπει να είναι το ταπεινό cupcake λεμονιού.

 

Κλασικό κέικ λεμονιού

Χρόνος προετοιμασίας: 48 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 17 λεπτά

Πρόσθετος χρόνος: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 25 λεπτά

Μερίδες: 30

lemoncupa

Συστατικά

3 φλιτζάνια αλεύρι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη

4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού

1 φλιτζάνι πλήρες γάλα, διαιρεμένο

2 ½ κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού, διαιρεμένο

Για την Κρέμα Λεμόνι

2 φλιτζάνια παγωμένη κρέμα γάλακτος

¾ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

lemoncup

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190 βαθμούς C. Κι ετοιμάζεις 30 φόρμες cupcake βάζοντας την ειδική χάρτινη φόρμα.

Κοσκινίζεις το αλεύρι που αυξάνεται μόνο του και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς το ανάλατο βούτυρο και τη ζάχαρη με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει ελαφρύ και χνουδωτό. Χτυπάς τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας κάθε αυγό μέχρι να ενσωματωθεί πριν από την προσθήκη του επόμενου. Ανακατεύεις το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού.

Χτυπάς απαλά το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου, το ένα τρίτο κάθε φορά, εναλλάσσοντας με το μισό γάλα και το μισό χυμό λεμονιού μετά από κάθε μία από τις 2 πρώτες προσθήκες αλευριού. Χτυπάς μέχρι να συνδυαστεί. Όχι υπερβολικά.

Γεμίστε τις έτοιμες φόρμες cupcake με μείγμα καλύπτοντας τα 3/4 και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να εμφανιστεί καθαρή οδοντογλυφίδα στο κέντρο, περίπου 17 λεπτά. Αφήνεις τα cupcakes να κρυώσουν στις φόρμες για περίπου 10 λεπτά πριν τα αφαιρέσεις και τα αφήσεις να κρυώσουν στον πάγκο τελείως.

Για να φτιάξεις το γλάσο, χτυπάς την κρέμα σε ένα παγωμένο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ στο χαμηλό έως ότου η κρέμα αρχίσει να γίνεται παχιά. Προσθέτεις τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, λίγο κάθε φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αυξάνεις την ταχύτητα του μίξερ σε υψηλή και χτυπάς μέχρι το γλάσο να σχηματίσει μαλακές κορυφές, περίπου 5 λεπτά. Απλώνεις με κορνέ στα δροσερά cupcakes.

 

 

empty alt

Τα 5 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη

  Έχεις μια… φυσική ροπή προς τη γλυκιά γεύση. Μήπως όμως κάνεις υπερκατανάλωση και τρως πολλή ζάχαρη; Υπερπληθώρα θερμίδων, προβλήματα στα δόντι σου, αρκετά επιπλέον κιλά, σημάδια πρόωρης γήρανσης… Αυτά είναι μερικά μόνο από τις πίκρες που φέρνει μαζί της η κατά τα άλλα γλυκιά ζάχαρη.
empty alt

Βραδινή λιγούρα; Δες τι μπορείς να τρως!

Το ακούς συνέχεια: δεν πρέπει να τρως πριν τον ύπνο, δεν κάνει να κοιμάσαι με γεμάτο στομάχι, δεν θα προλάβεις να κάψεις τις θερμίδες και άλλα τέτοια.
empty alt

Με ποια σειρά προσθέτεις στο μπλέντερ τα υλικά για ένα σμούθι;

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους.
empty alt

Τηγανίτες με μπανάνα

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

Σαλάτα Caprese με κοτόπουλο κι αβοκάντο

Χορταστική σαλάτα με άρωμα καλοκαιρινών διακοπών
empty alt

Λευκά λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια

Λίγα πράγματα είναι πιο ευχάριστα από ένα τετράγωνο κομμάτι με λιωμένο τυρί και λαζάνια. Αυτή η κρεμώδης λευκή συνταγή με λαζάνια, φτιαγμένη εξαιρετικά με μια έξτρα τυρώδη σάλτσα τύπου μπεσαμέλ που ονομάζεται Mornay, έχει γέμιση με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια και φρέσκα βότανα – και...
empty alt

Άσπρη… μαγεία με απίθανη συνταγή για λευκή ζεστή σοκολάτα

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις.
Back To Top