Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε που θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα:

Φέρτε τη συνταγή στα μέτρα σας

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής είναι το πόσο εύκολο είναι να την προσαρμόσετε. Αντί για σπανάκι, δοκιμάστε ρόκα, ψιλοκομμένα φύλλα σέσκουλο ή ακόμα και μπιζέλια. Ανταλλάξτε το ψημένο κοτόπουλο με σολομό, γαρίδες ή χτένια. Δοκιμάστε ασκαλώνια στη θέση του κόκκινου κρεμμυδιού ή ρίξτε μέσα τα αγαπημένα σας ψιλοκομμένα μυρωδικά ή μείγμα καρυκευμάτων. Το μόνο πράγμα που μπορεί να θέλετε να διατηρήσετε το ίδιο, είναι τα ζυμαρικά από τα μαλλιά αγγέλου ή σπαγγέτι. Είναι τέλειο για να πιάσετε τη βουτυράτη, ελαφρώς αραιή σάλτσα. Μιλώντας για σάλτσα…

Φυλάξτε το νερό των ζυμαρικών!

Όταν τα μαλλιά αγγέλου σας είναι έτοιμα, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε ολόκληρη την κατσαρόλα απευθείας στο σουρωτήρι. Πριν το κάνετε αυτό, φροντίστε να κρατήσετε τουλάχιστον ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών πριν στραγγίσετε τα ζυμαρικά. Θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα για να δημιουργήσετε αρκετή βελούδινη σάλτσα για να καλύψετε τα ζυμαρικά. Εάν βρίσκετε το ζεστό νερό λίγο τρομακτικό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι μεζούρα με λαβή για να μαζέψετε το νερό των ζυμαρικών.

Λάδι στα μαλλιά του αγγέλου

Τα μαλλιά αγγέλου μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στο να γίνουν κουβάρι αν δεν έχουν προετοιμαστεί σωστά. Μόλις κρατήσετε το νερό των ζυμαρικών σας και στραγγίξετε το υπόλοιπο, αφήστε τα στο σουρωτήρι και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο. Αυτό θα τα εμποδίσει να σβολιάσουν όσο τελειώνετε το πιάτο.

Σούπερ λεπτά λεμόνια

Αυτή η συνταγή περιέχει μια γροθιά εσπεριδοειδών και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που αγαπάμε σε αυτήν. Φροντίστε να κόψετε τα λεμόνια όσο πιο λεπτά γίνεται για να ψηθούν γρήγορα, καραμελώνοντας τα ελαφρά με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ο χρόνος μαγειρέματος θα τιθασεύσει λίγη από την σπιρτάδα τους και θα μαλακώσει τη φλούδα αρκετά ώστε να τρώγεται.

Αποθήκευση

Τυχόν υπολείμματα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο σε αεροστεγές, επανασφραγιζόμενο δοχείο για έως και 5 ημέρες.

Αυτό το γεύμα είναι ήδη χορταστικό από μόνο του, αλλά μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με βουτυρωμένο, φρυγανισμένο σκορδόψωμο.

lemonata

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

Συστατικά

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

500 γρ μαλλιά αγγέλου ή σπαγγέτι

1/4 γ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/3 γ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού (από 4 λεμόνια)

1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε μισά φεγγάρια

Ξύσμα από 1 λεμόνι

πρέζα νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς

3 γ. baby σπανάκι

1/4 γ. τριμμένη παρμεζάνα

lemonatazymarika_

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα. Μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 10 λεπτά ανά πλευρά.

Εν τω μεταξύ, βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα μαλλιά αγγέλου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε, κρατώντας 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και αφήστε τα στην άκρη.

Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι. Αφήνετε να λιώσει και μετά προσθέτουμε το σκόρδο και το κόκκινο κρεμμύδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τις φέτες. Ανακατεύετε με θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρεύετε για άλλα 4-5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι φέτες λεμονιού. Ρίξτε μέσα 1/4 φλιτζάνι κρατημένο νερό ζυμαρικών.

Κόψτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, μαζί με το σπανάκι. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, 1 έως 2 λεπτά.

Προσθέστε τα μαλλιά αγγέλου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. (Προσθέστε περισσότερο νερό για ζυμαρικά αν θέλετε.)

Από πάνω βάζετε τριμμένη παρμεζάνα.

empty alt

Οδηγός σούπα: Το απόλυτο comfort food!

Τι γεύση έχει το…. κρυολόγημα; «Γεύση»; Ναι, γεύση. Αν είστε μαμά, πείτε γρήγορα το πρώτο φαγητό που θα φτιάχνατε για τον κρυολογημένο της οικογένειας.
empty alt

10 γαστρονομικές τάσεις που περιμένουμε για το 2018

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Pinterest δημοσιεύει τη λίστα Pinterest 100, με τις τάσεις που προβλέπει ότι θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

4 tips για πεντανόστιμο ψητό κοτόπουλο

Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.
empty alt

Το τρικ για να αφαιρέσεις το τσόφλι από ένα αυγό χωρίς κόπο και πόνο

Κάποιες φορές το ξεφλούδισμα ενός αυγού παίρνει διαστάσεις άθλου, ιδιαίτερα όταν είναι σφιχτό. Όμως δοκιμάζοντας το παρακάτω κόλπο, θα αφαιρέσεις το τσόφλι του εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο και πόνο.
empty alt

Dalgona Coffee ή Dalgona Martini – δες πώς να φτιάξεις και τα δύο

Ο καφές Dalgona—ξεκίνησε ως τάση Tik Tok και τώρα έχει εκραγεί σε όλο το διαδίκτυο ως το It-Drink της στιγμής, ιδιαίτερα από την στιγμή που η λέξη dalgona έγινε ακόμα πιο διάσημη μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν παγκοσμίως τo Squid Game.
empty alt

Αγγούρι: ένα υπερόπλο στο νεσεσέρ της ομορφιάς σας

Εκτός από δροσερό και νόστιμο, έχει πολλά οφέλη για το δέρμα σας
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top