Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ

Φαίνεται ότι η μειοψηφία στη χώρα μας θα μπορεί να περάσει λευκά Χριστούγεννα, κάτι που, κατά τη γνώμη μας, είναι εντελώς άδικο. Αλλά μην ανησυχείτε για αυτό, σας καλύψαμε με αυτό το λευκό χριστουγεννιάτικο μοχίτο. Με αυτό το κοκτέιλ στο χέρι, δεν θα χρειαστεί καν να δώσετε προσοχή στην πρόβλεψη. Δεν είναι μυστικό ότι είμαστε μεγάλοι θαυμαστές ενός θεματικού κοκτέιλ, καθώς και ότι δίνουμε μια ανατροπή σε ένα κλασικό κοκτέιλ. Ο ουρανός είναι το όριο! Μην σταματήσετε λοιπόν μόνο εδώ, πειραματιστείτε και δοκιμάστε διαφορετικά ποτά κατά τη διάρκεια των γιορτών. Μην ανησυχείτε, θα μπορείτε να πίνετε το κρασί σας όλο τον υπόλοιπο χρόνο – τώρα είναι η ώρα να είστε γιορτινοί και να διασκεδάσετε.

Αυτή η συνταγή κάνει ένα ποτό, αλλά μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα χρησιμοποιώντας αυτές τις αναλογίες. Απαιτεί επίσης τη χρήση μπλέντερ ή μίξερ χειρός, αλλά αν δεν έχετε δεν πειράζει. Μπορείτε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ένα σέικερ κοκτέιλ για αυτό το βήμα ή επίσης να χτυπήσετε τα υλικά για να γίνει αφρός! Αν δεν έχει αφρό, δεν είναι λευκά Χριστούγεννα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1 μερίδα(ες)

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 λεπτά

Συστατικά

60 ml κρέμα καρύδας

45 ml λευκό ρούμι

12 φύλλα φρέσκιας μέντας, συν 1 κλωνάρι για το σερβίρισμα

2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

Πάγος

Ανθρακούχο νερό ή σόδα, για ολοκλήρωση

Σπόροι ροδιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε την κρέμα και το ρούμι μέχρι να αφρατέψουν (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μίξερ χειρός).

Βήμα 2

Σε ένα ποτήρι Collins, ανακατέψτε τα φύλλα μέντας, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη. Γεμίζετε το ποτήρι με πάγο, περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας και συμπληρώνετε με σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Βήμα 3

Γαρνίρετε με κλωναράκι μέντας και σπόρους ροδιού.

Σημείωση: αν δεν θέλετε αφρό, αντικαταστήστε την κρέμα με λευκό λικέρ καρύδας και δημιουργήστε το εφέ χιονιού με τριμμένη καρύδα που μπορείτε να περάσετε και στα χείλη των ποτηριών.

empty alt

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκιες τις ντομάτες

Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Το tip για να διατηρείται ο καφές σου ζεστός για περισσότερη ώρα

Μήπως ο καφές σου κρυώνει υπερβολικά σύντομα, από τη στιγμή που θα τον σερβίρεις στο φλιτζάνι; Δοκίμασε το παρακάτω κόλπο για να τον διατηρήσεις ζεστό για περισσότερη ώρα.
empty alt

Ένα εύκολο tip για να έχεις διαρκώς φρεσκοψημένα μπισκότα στο σπίτι!

Πώς σού φαίνεται η ιδέα να έχεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, ζεστά, φρέσκα, σπιτικά μπισκότα, κατευθείαν από το φούρνο σου; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα με έναν πολύ απλό τρόπο.
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον

 Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
Back To Top