Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά. Πώς; Ακολουθώντας την παρακάτω απλή διαδικασία.

1. Δώσε έμφαση στην αναλογία: Υπολόγισε 1,5 φλιτζ. φακές ανά 8 φλιτζάνια νερό.

2. Πρόσθεσε τα ιδανικά συνοδευτικά: Βρίσκουν το ταίρι τους σε φύλλα δάφνης, σκόρδο, ψιλοκομμένη πιπεριά ή πιπερίτσα τσίλι σε σκόνη, αν θέλεις να τις κάνεις πικάντικες. Μπορείς, ακόμα, να τις αρωματίσεις με θυμάρι ή δεντρολίβανο, φρέσκα ή αποξηραμένα. Ή ακόμα και με κύμινο και κάρι, για μια πιο ανατολίτικη πινελιά.

3. Άφησέ τις να πάρουν μια βράση και μετά χαμήλωσε τη φωτιά: Αφού βράσουν για λίγο σε δυνατή φωτιά, χαμήλωσε την έντασή της και άφησε τις φακές σου να σιγοβράσουν, καλυμμένες, για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε αλάτι και άφησέ τις να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά χωρίς να λιώσουν.

4. Στράγγισέ τις: Αν δεν σκοπεύεις να φτιάξεις σούπα, άφησέ τις να στραγγίσουν σε σουρωτήρι, πετώντας τα έξτρα μυρωδικά που δεν χρειάζεσαι. Μπορείς να τις διατηρήσεις για μέρες στο ψυγείο.

5. Χρησιμοποίησέ τις: Αν δεν τις κάνεις σούπα, μπορείς να τις προσθέσεις σε χορτοφαγικά μπέργκερ, σε σαλάτες, ζυμαρικά, να κάνεις φακόρυζο, ακόμα και να τις χρησιμοποιήσεις ως γέμιση για μελιτζάνες.

empty alt

Το στρες προσθέτει κιλά

Εξουδετερώνει την υγιεινή διατροφή το στρες. Αυτό υποστηρίζουν τα αποτελέσμα ερευνών που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.
empty alt

Πώς θα περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να πετάξεις ούτε ψίχουλο από το φαγητό σου

Ένα από τα νέα κινήματα των Μιλέννιαλς είναι το λεγόμενο “waste-free”, στο πλαίσιο του οποίου όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να κάνουν οικονομία και να σεβαστούν το περιβάλλον, ελαττώνουν όσο μπορούν τα ανόργανα και οργανικά απόβλητα που παράγουν.
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.
empty alt

Ψημένος σολομός με μουστάρδα και μέλι

Μια σάλτσα που θα αναδείξει το αγαπημένο σου ψάρι
Back To Top